All You Can Rescue bij Instock

Instock lanceert ‘All You Can Rescue’ op Wereldvoedseldag!

Jill Paat Community Manager
14 oktober 2019

Instock lanceert ‘All You Can Rescue’ op Wereldvoedseldag!

Op woensdag 16 oktober, tijdens Wereldvoedseldag, serveren we een heus ‘All You Can Rescue’ diner. Hiermee vragen we aandacht voor een beter voedselsysteem. Gasten kunnen deze avond voor een vast bedrag zoveel eten ‘redden’ als ze op kunnen! Lees het persbericht hieronder voor alle informatie.

Dineren met een doel

Eten zoveel je wilt voor een vaste prijs. Het ‘All You Can Eat’ principe krijgt op Wereldvoedseldag een duurzame draai bij de restaurants van Instock. Bij Instock wordt dagelijks gekookt met ingrediënten die anders verspild worden. Van kromme paprika’s tot aardappelen in overschot: hun chefs creëren er culinaire hoogstandjes mee. “Zo zorgen we ervoor dat deze producten toch nog een mooie bestemming op het bord krijgen. Bovendien doneren we zo’n 30% van alle geredde ingrediënten aan de voedselbank.” aldus Freke van Nimwegen. Met een diner bij Instock geniet je dus niet alleen van verrassende gerechten, maar help je ook mensen met een kleine portemonnee aan vers groente en fruit én draag je bij aan de strijd tegen voedselverspilling. Dat is hard nodig, want ongeveer een derde van al het geproduceerde voedsel op de wereld wordt nog altijd verspild.

Zo werkt het

‘All You Can Rescue’ biedt gasten van Instock de mogelijkheid om voor een vast bedrag onbeperkt eten van de verspilling te redden. “Een win-win als je het mij vraagt”, zegt Toine Timmermans, voedselverspillingsexpert bij Wageningen University & Research en directeur van stichting Samen tegen Voedselverspilling. “Als gast haal je er al snel een mooi voordeel uit en je draagt bij aan een #verspillingsvrij Nederland.” Gedurende de hele avond kunnen er in rondes gerechten besteld worden. Om verspilling te voorkomen, hangt hier een maximum van twee gerechten per persoon aan. Heb je je bord leeg? Alleen dan kan je een volgende ronde bestellen. 

Voedselzekerheid 

Op Wereldvoedseldag staat voedselzekerheid centraal. Ongeveer een op de negen mensen heeft structureel te weinig eten. “Des te schever is het dat er nog steeds zoveel goed eten wordt weggegooid”, vindt Freke van Nimwegen. “Ook wij zetten ons graag in voor het goede doel en dat kunnen we niet zonder de hulp van onze gasten. Doordat zij bij ons komen eten in het restaurant, kunnen wij onze missie blijven naleven.

Benieuwd?

Het ‘All You Can Rescue’ diner vindt plaats op woensdag 16 oktober bij alle drie de Instock restaurants in Amsterdam, Den Haag en Utrecht en bedraagt 30 euro per persoon. Benieuwd wat er geserveerd wordt? Neem een kijkje op de menukaart voor een impressie, maar het menu kán dagelijks wisselen dus het blijft een verrassing!

Zo, dat belooft een topavond te worden! Ben jij erbij? Reserveer hier een tafeltje!