apps tegen voedselverspilling

Apps tegen voedselverspilling

Anouk Michon Community Management Stagiaire
14 januari 2019

Voedselverspilling is nog steeds een wereldwijd probleem met grote negatieve gevolgen voor de aarde. Wereldwijd wordt een derde van het geproduceerde voedsel verspild. Waar moeten we beginnen? Natuurlijk zijn er verschillende manieren om voedselverspilling tegen te gaan. Alle beetjes helpen, want ook kleine acties kunnen mooie gevolgen hebben. Zo kun je thuis ook al veel doen om verspilling tegen te gaan. En het tegengaan van verspilling hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Een leuk voordeel van het feit dat we inmiddels in de 21e eeuw leven, is dat er een aantal handige apps tegen voedselverspilling bestaan die je helpen om minder te verspillen. Naast dat je met deze apps milieubewust bezig bent,  bespaar je vaak ook nog eens geld! En dat is nog niet alles. Er zijn namelijk ook apps tegen voedselverspilling die je met buren verbinden, waardoor eten redden ook nog eens gezellig kan zijn. Je vangt dan niet twee, maar drie vliegen in één (kl)app! Wij zetten vier apps tegen voedselverspilling voor jou op een rijtje.

apps tegen voedselverspillingBron: Too Good to Go

Too Good To Go

Dit is voor velen een bekende naam. Met deze app kun je maaltijden die over zijn, ophalen bij verschillende punten in het land: van supermarkten tot restaurants. In de app kun je precies zien waar je jouw Too Good To Go-lekkernijen kunt ophalen en welke locaties het dichtst bij jou in de buurt zijn. Zo kun je genieten van heerlijk verrassingsmaaltje én ga je ook nog eens verspilling tegen. Om nog meer waste te voorkomen, word je gevraagd om je eigen tas mee te nemen. Fight the waste!

apps tegen voedselverspiling

Nofoodwasted

Nofoodwasted is een handige app waarmee je niet alleen verspilling tegen gaat, maar ook nog eens geld kunt besparen. Deze app brengt namelijk afgeprijsde producten die tegen de houdbaarheidsdatum aan zitten in kaart bij supermarkten en restaurants bij jou in de buurt.

apps tegen voedselverspillingBron: thuisafgehaald

Thuisafgehaald

Ook met deze app kun je je eten zelf ophalen, maar dan niet bij een restaurant! Je haalt de maaltijd op voor een leuk prijsje bij iemand bij jou in de buurt die heerlijk heeft gekookt. Elke dag smullen er met behulp van deze app honderden mensen van de heerlijke gerechten die thuiskoks bereiden en delen. Ben je zelf een kookprins(es)? Ook jij kunt je opgeven om thuiskok bij Thuisafgehaald te worden!

apps tegen voedselverspilling Bron: quytech.com

Olio

De app Olio komt uit Engeland en brengt buren bij elkaar, maar verbindt je ook met lokale ondernemingen. Je kunt brood van de bakker redden, voedsel dat dicht bij de houdbaarheidsdatum zit, of de boodschappen uit de koelkast van je buurtgenoot die toch nét te veel hebben ingekocht. Fun fact: je kunt de app zelfs gebruiken voor andere producten, zoals huishoudartikelen die anders weggegooid zouden worden. Hoe het werkt? Je uploadt een foto van je gerecht of je item, met beschrijving en de locatie en tijd voor het ophalen en klaar is kees!

Hopelijk hebben we je geïnspireerd om gebruik te maken van deze apps tegen voedselverspilling. We hebben hier vier apps voor je op een rijtje gezet, maar er zijn nog veel meer apps die je helpen bij het tegengaan van voedselverspilling, zoals: Afgeprijsd, Getchefs,  Slim Koken en ResQ.  Wil je ook op andere manieren voedselverspilling bij jou thuis aanpakken? Ga dan aan de met de tips en conserveringstechnieken van Instock cooking, of ga nog een stapje verder en kies voor circulair koken met behulp van Circular Chefs. Daarnaast kun je natuurlijk ook lekker komen eten in één van onze restaurants!