Circle Economy

Bammetje met Harald van Circle Economy

Ruby van den Broek Creative Designer
13 oktober 2017
Over bammetje met

Voor onze nieuwe campagne ‘Bammetje Met…’ interviewen wij sociale ondernemers en influencers die een positieve impact maken of willen maken op de wereld. Sociaal ondernemen zegt het namelijk al; dat doe je niet alleen. Er zijn genoeg inspirerende verhalen die een toneel verdienen. En laat een no waste traktatie nu de perfecte manier zijn om een no waste verhaal te ondersteunen, bijvoorbeeld over Circle Economy!

Over het interview

Deze week eten én drinken we een Bammetje met Harald Friedl, CEO van Circle Economy sinds mei 2017. Deze ondernemer weet alles dan ook alles van de circulaire economie. In Myanmar had hij zijn eigen bedrijf in hernieuwbare energie en was hierin de schakel tussen bedrijven, consumenten en overheid. Daarnaast is Harald ook nog eens co-founder van Impact Hub in Yangon! Een ambitieuze entrepreneur dus. Bij ons restaurant in Amsterdam vertelt hij uitgebreid over zijn visie op het masterplan van Circle Economy, waarom hij meedoet aan een vegan challenge en waar Harald zijn spijkerbroeken koopt. Kijk hem hier!

Over Circle Economy

Circle Economy helpt bedrijven en overheid met het onderzoeken, meten, evalueren en het opstellen van strategieën om circulair (of nog circulairder!) te worden. Dit doen zij door middel van verschillende programma’s als Nederland Circulair, Circle Design Programme of Circle Textiles Programme. Meer weten over Circle Economy? Bekijk hier de website.

Over de Circulaire Economy

De Circulaire Economie. Je kent de term vast, maar hier is nog wat extra achtergrondinformatie. In het Nederlands wordt de circulaire economie ook wel kringloopeconomie genoemd. Het is een economisch en industrieel systeem waarin grondstoffen niet worden uitgeput en nog belangrijker: waarin reststromen opnieuw worden ingezet in het systeem. Ook Instock is hier een voorbeeld van. Wij zorgen er namelijk voor dat reststromen voedsel opnieuw waarde krijgen door ermee te koken in onze restaurants. Zo is namelijk het cirkeltje weer gesloten.

Nieuwsgierig geworden naar andere ondernemers en influencers? Bekijk hier de Bammetje Met pagina of abonneer je op ons YouTube-kanaal.

circle economy