slaafvrije chocolade

Bammetje met Henk Jan van Tony’s Chocoloney

Ruby van den Broek Creative Designer
10 november 2017
Over Bammetje Met

Voor onze nieuwe campagne ‘Bammetje Met…’ interviewen wij sociale ondernemers en influencers die een positieve impact maken of willen maken op de wereld. Sociaal ondernemen zegt het namelijk al; dat doe je niet alleen. Er zijn genoeg inspirerende verhalen die een toneel verdienen, zoals overheerlijke slaafvrije chocolade. En laat een no waste traktatie nu de perfecte manier zijn om een no waste verhaal te ondersteunen!

Over het interview

Dit keer drinken wij een Bammetje Met de enige echte Chief Chocolate Officer van Tony’s Chocolonely: Henk Jan Beltman! Wij vroegen Henk Jan naar zijn hobbels op weg naar succes, wie nou die briljante chocoladesmaken bedenkt en wat de raarste plek is waar hij ooit chocolade heeft gegeten. Een bammetje met: Henk Jan Beltman!

Slaafvrije chocolade

Tony’s Chocolonely is twaalf jaar geleden opgericht door journalist Teun v/d Keuken. Tijdens een aflevering van de Keuringsdienst van Waarde ontdekt hij dat er op cacaoplantages nog overal sprake is van kinderarbeid. Geschokt geeft hij zich aan als chocoladecrimineel. Want de chocolade die wij eten is besmeurd met illegale praktijken. Tijd voor verandering, tijd voor Tony’s! Zo is de eerste reep een feit en is Tony’s Chocolonely op weg naar 100% slaafvrije chocolade. Inmiddels zijn we natuurlijk allemaal bekend met de heerlijke smaken van Tony’s en kunnen we de repen niet meer wegdenken uit de winkel. Meer weten? Lees het hele verhaal van Tony’s Chocolonely hier.

slaafvrije chocolade

 

Tony’s Chocolonely & Instock

Tony’s en Instock zijn vanaf het begin al goede vriendjes. Henk Jan Beltman zit in onze Raad van Inspiratie en bovendien krijgen onze restaurants af en toe chocolade toegestopt om voedselverspilling tegen te gaan. Vaak gaat het dan om partijen die over zijn van de feestdagen. Denk aan de Sinterklaasrepen of Paasrepen. Daar kunnen wij, op onze beurt, dan weer onze gasten blij mee maken!

Nieuwsgierig geworden naar andere ondernemers en influencers? Bekijk hier de Bammetje Met pagina of abonneer je op ons YouTube-kanaal.