Jan van Betten

Bammetje met Jan van Nudge

Ruby van den Broek Creative Designer
29 september 2017
Over bammetje met

Voor onze nieuwe campagne ‘Bammetje Met…’ interviewen wij sociale ondernemers en influencers die een positieve impact maken of willen maken op de wereld. Sociaal ondernemen zegt het namelijk al; dat doe je niet alleen. Er zijn genoeg inspirerende verhalen die een toneel verdienen. En laat een no waste traktatie nu de perfecte manier zijn om een no waste verhaal te ondersteunen! Deze keer spraken we Jan van Betten.

Over het interview

Verandering teweeg brengen van onderaf. Dat is de visie van Jan van Betten, oprichter van Nudge. Hij ruilde zijn werk in de commerciële sector in voor een baan waarmee je impact kan maken op een duurzame manier. Dat is nog eens een overgang waar we bij Instock blij van worden! Reden genoeg om eens een bammetje te eten met deze inspirerende ondernemer. Benieuwd naar Jan zijn idee over een utopie, hoe je een van Porsche rijder een fietsende vegetariër maakt en hoe Jan van zijn left-overs eten afkomt? Kijk dan deze Bammetje Met… Jan van Betten!

Over de trots van Jan van Betten: Nudge

Een duurzamere en socialere samenleving gaat Nudge aan het hart. En dit gevoel wordt gedeeld door vele enthousiaste ondernemers met goede ideeën om onze wereld te verbeteren. Maar Nudge merkte ook op dat het voor deze entrepreneurs vaak moeilijk is om hun missie daadwerkelijk van de grond te krijgen. Omdat ze niet zichtbaar genoeg zijn of omdat ze elkaar niet kunnen vinden. Daarom wil Nudge de connectie leggen tussen deze initiatieven. Zo kunnen we impact vergroten en versnellen. Oftewel: “samen brengen we goede ideeën tot leven”. Ook Instock is één van de aangesloten partners bij Nudge.

Nudge wil uiteindelijk blijvende gedragsverandering teweegbrengen bij mensen en bedrijven op binnen de thema’s klimaat, energie, milieu en sociale duurzaamheid. Inmiddels heeft Nudge zo meer dan 55.000 individuele Nudgers en 300 zakelijke partners bij elkaar gebracht. Ook nudger worden? Bekijk hier de website!

Over the Sustainable Development Goals

Onder genot van een bammetje met Jan komen de 17 Sustainable Development Goals ter spake. Deze zijn op 25 september 2015 vastgesteld door de United Nations en hebben als doel om over 15 jaar een eind te hebben gemaakt aan armoede en het beschermen van de planeet. Ook het halveren van voedselverspilling behoort tot deze doelen (namelijk doel 12.3). Meer weten hierover? Bekijk onze pagina over voedselverspilling.

Nieuwsgierig geworden naar andere ondernemers en influencers? Bekijk hier de Bammetje Met pagina of abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Jan van betten
Jan van Nudge en de rondeel eieren