duurzaam investeren

Bammetje met Mark van Follow This

Ruby van den Broek Creative Designer
8 september 2017
Over bammetje met

Voor onze nieuwe campagne ‘Bammetje Met…’ interviewen wij sociale ondernemers en influencers die een positieve impact maken of willen maken op de wereld. Sociaal ondernemen zegt het namelijk al; dat kun je niet alleen. Er zijn genoeg inspirerende verhalen die een toneel verdienen. En laat een no-waste traktatie nu de perfecte manier zijn om een no waste verhaal te ondersteunen! Je kunt bijvoorbeeld duurzaam investeren in Shell..

OVER HET INTERVIEW

Instock gaat deze week een Bammetje eten bij de oprichter van Follow This.  Oprichter Mark en Djaja praten over het verduurzamen van Shell. Een inspirerend verhaal over de kracht van het individu en het lef om grote giganten vanaf onderaf in beweging te brengen.

OVER SHELL EN DUURZAAM INVESTEREN

Shell en duurzaam investeren. Twee termen die flink botsen. Al een aantal jaar praat de oliemaatschappij over groene investeringen, maar tot nu toe heeft Shell nog weinig concrete plannen gemaakt. Het lijkt erop dat Shell zich wel verantwoordelijk voelt om aan de vraag naar energie te voldoen, maar nog niet genoeg voordelen ziet in de overstap naar groene energie.

duurzaam investeren

OVER FOLLOW THIS

Mark van Baal is jarenlang journalist geweest en heeft veel woorden gewijd aan de duurzame energie transitie. Hij besefte tijdens deze periode dat een energie-gigant als Shell dit proces in een stroomversnelling zou kunnen brengen. Toch leken de journalistieke woorden van Mark het miljardenbedrijf nauwelijks te beïnvloeden.  Naar wie luistert Shell dan wel? Naar aandeelhouders die verandering willen, dacht Mark.

 

En zo besloot Mark Follow This op te richten: de eerste onderneming die zoveel mogelijk aandeelhouders achter de groene Shell-resolutie probeert te krijgen. Want…If you can’t beat them, buy them. Iedereen kan via Follow This groene Shell aandelen kopen. Bij een x aantal aandelen mag je als organisatie namelijk deel uit maken van de aandeelhoudersvergadering. Op deze manier kan de onderneming invloed uitoefenen op het doen en laten van Shell.

WAAROM WIJ FOLLOWTHIS TOF VINDEN

Bij Instock kunnen we natuurlijk niet anders dan dit te gekke initiatief steunen. Op het eerste gezicht lijken Follow This en Instock niet zo heel veel met elkaar te maken te hebben, maar niets is minder waar. Niet alleen delen we de missie om te werken aan een beter klimaat, ook de aanpak van onderaf hebben we gemeen. Mark: “Mijn conclusie is eigenlijk dat ik er door Follow This ben achter gekomen dat je als consument juist wél invloed kan hebben. Als genoeg mensen maar zeggen: we accepteren de status quo niet meer.” Zoals onze gasten geen voedselverspilling meer accepteren, nemen de aandeelhouders bij Follow This geen genoegen meer met de vervuilende aanpak van Shell.  Aandelen zijn al te koop vanaf €29,- op: https://follow-this.org

Meer innovatieve ondernemers zien in Bammetje Met? Bekijk dan hier het overzicht of abonneer op ons YouTube kanaal!

 

Duurzaam investeren