veganistisch

Bammetje met Merel van De Groene Meisjes

Ruby van den Broek Creative Designer
22 september 2017
Over bammetje met

Voor onze nieuwe campagne ‘Bammetje Met…’ interviewen wij sociale ondernemers en influencers die een positieve impact maken of willen maken op de wereld. Sociaal ondernemen zegt het namelijk al; dat doe je niet alleen. Er zijn genoeg inspirerende verhalen die een toneel verdienen. En laat een no waste traktatie nu de perfecte manier zijn om een no waste verhaal te ondersteunen! Merel vertelt ons in geuren en kleuren hoe het is om veganistisch te zijn.

Over het interview

In het bruisende hart van Rotterdam proosten wij – veel te vroeg in de ochtend – een Bammetjes Biertje met Merel van De Groene Meisjes. Zij vertelt ons over haar veganistische levensstijl, hoe dit invloed heeft op hoeveel eten ze verspilt en waarom eten bij de schoonouders voor Merel af en toe… Tsja, lastig kan zijn! Djaja in gesprek met deze coole chick: bekijk hem hier!

Over de Groene Meisjes

Je kunt De Groene Meisjes zien als een platform waarin je inspiratie vindt voor een groener leven. Allerlei thema’s komen aan bod: van veganistisch eten tot wonen en van eerlijke mode tot minimalisme. Maar niks geen geitenwollensokken gedoe bij de Groene Meisjes! Oprichtster Merel (30) gelooft namelijk dat een groener leven vooral leuk moet zijn.

En dat is precies wat wij zo tof vinden aan Merel en haar blog De Groene Meisjes. Zij weet een duurzame boodschap volledig op haar eigen, creatieve en luchtige manier over te brengen op een breed publiek. Inmiddels vinden ruim 200.000 unieke bezoekers elke maand haar blog voor de beste veganistische recepten en nog veel meer.

veganistisch

Hoe is het om veganistisch te zijn?

Veganisme. Laten we even ophelderen waar we het nu precies over hebben! Veganisme, of ‘vegan’, is een levensstijl waarbij volledig afgeweken wordt van alle vormen van gebruik van dieren voor eten en kleding. Veganisten gebruiken dus geen enkele vorm van dierlijke producten. Vanzelfsprekend betekent dit dus natuurlijk vlees en vis, maar ook geen zuivel, eieren, honing, dierlijke e-nummers, leer, dons, wol of verzorgingsproducten waarin dierlijke producten verwerkt zijn. Een flinke lijst dus, maar natuurlijk zijn er binnen het veganisme allerlei manieren om hiermee om te gaan. Er zijn dan ook stromingen die erg op veganisme lijken, maar iets flexibeler met de richtlijnen omgaan. Zij eten bijvoorbeeld alleen plantaardig, maar dragen wel leren schoenen.

Vaak is de wreedheid, waarmee dieren behandeld worden om tot deze producten te komen, voor veel veganisten een belangrijke reden om over te gaan tot een vegan-lifestyle. Ook de invloed die deze producten hebben op het klimaat of op onze gezondheid speelt tegenwoordig vaak een rol.

Nieuwsgierig geworden naar andere ondernemers en influencers? Bekijk hier de Bammetje Met pagina of abonneer je op ons YouTube-kanaal.

veganistisch