sociaal ondernemen

Bammetje met Willemijn van Social Enterprise

Ruby van den Broek Creative Designer
15 september 2017
Over bammetje met

Voor onze nieuwe campagne ‘Bammetje Met…’ interviewen wij sociale ondernemers en influencers die een positieve impact maken of willen maken op de wereld. Sociaal ondernemen zegt het namelijk al; dat doe je niet alleen. Er zijn genoeg inspirerende verhalen die een toneel verdienen. En laat een no waste traktatie nu de perfecte manier zijn om een no waste verhaal te ondersteunen!

OVER HET INTERVIEW

Vandaag schuiven wij aan tafel bij Willemijn Verloop in een prachtig pand aan de Amsterdamse Herengracht, waar Social Enterprise NL gevestigd is.  Wij zijn onder de indruk van haar verhaal en visie!

SOCIAAL ONDERNEMEN

Al op haar 24e richtte Willemijn Verloop Warchild op! Vijftien jaar lang werkte zijn in oorlogsgebieden, om kinderen in conflictgebieden te helpen oorlogservaringen te verwerken. Een prachtige missie! Door haar ervaring in de goede doelen wereld, raakte zij echter ook gefrustreerd door het gebrek aan innovatie en vooruitgang. Zij zag ondernemende oplossingen die veel sneller groeiden, maar ook sneller innoveerden. En zo koos zij voor hetzelfde doel, de wereld verbeteren, maar met een ander middel: sociaal ondernemen. Met Social Enterprise NL probeert Willemijn bedrijven met een duurzame of sociale missie aan elkaar te koppelen en van praktische adviezen te voorzien. Daarnaast houdt Social Enterprise NL zich bezig met lobbyen bij de overheid, het onderwijs en andere relevante instellingen om het sociale ondernemerschap in Nederland te bevorderen. Inmiddels zijn al zo’n 400 ondernemingen aangesloten.”Ik geloof dat de succesvolste ondernemers van de toekomst niet degene zijn die de hoogte aandeelhouderswaarde of IPO’s hebben gecreëerd, maar degene die de grootste waarde voor de samenleving hebben gecreëerd” vertelt Willemijn. Daar kunnen wij het alleen maar roerend mee eens zijn.

sociaal ondernemen

Over Social Enterprise NL

Dé aanjager van de beweging van sociaal ondernemers in Nederland. Zo omschrijft Social Enterprise NL zichzelf. Zij ondersteunen ondernemers die kiezen voor een maatschappelijke missie: sociaal of duurzaam. Ondernemers zoals Instock! Zoals Willemijn heel mooi uitlegt in het interview, ziet Social Enterprise NL in dat de wereld verandert. Onze huidige economie vraagt om een andere aanpak. Een ondernemende aanpak. Eéntje waarin circulariteit, gelijkheid en inclusiviteit een belangrijke rol spelen.  Bovendien gelooft Social Enterprise NL in de kracht van samenwerken.  Ondernemers kunnen, vooral in samenwerking met consumenten, andere bedrijven, overheden én kapitaalverschaffers, maatschappelijke impact maken.

Meer innovatieve ondernemers zien in Bammetje Met? Bekijk dan hier het overzicht of abonneer dan op ons YouTube kanaal!