bammetje met

Bammetje Met…

Een no waste gesprekje met de echte helden onder ons!

Bammetje Met

Voor onze nieuwe campagne Bammetje Met… interviewen wij sociale ondernemers en influencers die een positieve impact maken of willen maken op de wereld. Sociaal ondernemen zegt het namelijk al; dat kun je niet alleen. Er zijn genoeg inspirerende verhalen die een toneel verdienen. En laat een no-waste traktatie nu de perfecte manier zijn om een no waste verhaal te ondersteunen! Onder het genot van een Bammetjes Biertje of een gered broodje slaan wij de handen met de geïnterviewde ineen. Hoe inspireer je individuen om op een leuke manier duurzaam bezig zijn? Hoe kunnen wij samen impact maken? Het antwoord krijg je te horen in de interviews!

Inspirerende interviews met… Ondernemers en influencers

Samen impact maken staat voor Instock voorop. Naast dat voedselverspilling aangepakt moet worden, is het net zo belangrijk om mensen te inspireren. Door middel van interviews met influencers zoals Mark van Baal (Follow This), Willemijn Verloop (Social Enterprise NL) en Merel Wildschut (De Groene Meisjes) willen wij een concrete voorstelling maken van duurzame en circulaire initiatieven. Wat dacht je bijvoorbeeld van het vergroenen van Shell door het kopen van duurzame aandelen? Of het vissen naar plastic afval in de Amsterdamse grachten? De locatie en de traktatie hangen af van de geïnterviewde. Daarom wordt er de ene keer samen thuis een wentelteefje gegeten van gered brood, terwijl het gesprek de andere keer plaatsvindt in een plastic boot met een Bammetjes Bier in het handje (gemaakt van geredde boterhammen).

Onze gesprekken met de echte helden!

#1 Marius Smit, oprichter van Plastic Whale. Hij heeft een creatieve oplossing bedacht voor plasticverspilling in de grachten van o.a. Amsterdam. Lees hier meer over ons gesprek!

 

#2 Mark van Baal, oprichter van FollowThis. Hij wil de wereld verbeteren maken door Shell te bewegen om te investeren in duurzame energie. Dit doet hij door mensen massaal aandeelhouder van Shell te laten worden. Hier vind je meer informatie over ons gesprek.

 

#3 Willemijn Verloop, oprichtster van Social Enterprise NL en Warchild. Deze powerwoman vertelt over haar business-approach in de goede doelen-wereld en hoe entrepreneurs volgens haar kunnen bijdragen aan een betere wereld. Lees hier meer over ons gesprek met Willemijn.

 

#4 Merel Wildschut, oprichtster van De Groene Meisjes. Zij vertelt ons over haar veganistische levensstijl, hoe dit invloed heeft op hoeveel eten ze verspilt en waarom eten bij de schoonouders voor Merel af en toe… Tsja, lastig kan zijn! Djaja in gesprek met deze coole chick: bekijk hem hier!

#5 Jan van Betten, oprichter van Nudge. Over zijn idee over een utopie, hoe je een van Porsche rijder een fietsende vegetariër maakt en hoe Jan van zijn left-overs eten afkomt. Je ziet het allemaal in deze Bammetje Met… Jan van Betten! Bekijk het interview hier.

#6 Tim den Besten schrijft, maakt televisie en presenteert. Ook heeft hij een uitgesproken mening over food trends en de wereldproblematiek. Wij vinden hem tof en daarom dronken wij een Bammetjes Biertje met Tim. Meer weten over ons gesprek met Tim? Lees het hier!

#7 Harald Friedl is CEO van Circle Economy. In Myanmar had hij zijn eigen bedrijf in hernieuwbare energie en was hierin de schakel tussen bedrijven, consumenten en overheid. Bij ons restaurant in Amsterdam vertelt hij uitgebreid over zijn visie op het masterplan van Circle Economy, waarom hij meedoet aan een vegan challenge en waar Harald zijn spijkerbroeken koopt. Kijk hem hier!

#8 Evan v/d Holst, program manager & scout bij Impact Hub. Naast zijn baan bij Impact Hub werkt Evan hard aan zijn eigen start-up in de zonne-energie in Afrika. Kijk hem hier!

#9 Henk-Jan Beltman, Chief Chocolate Officer van Tony’s Chocolonely. Wij vroegen Henk-Jan naar zijn hobbels op weg naar succes, wie nou die briljante chocoladesmaken bedenkt en wat de raarste plek is waar hij ooit chocolade heeft gegeten. Kijk hem hier!