Groente en fruit

Benieuwd hoeveel kilo’s wij al hebben gered?

Instock zet zich al ruim 9 jaar in tegen voedselverspilling. In die jaren hebben wij al een groot aantal kilo’s verse producten gered. Dit hebben wij op verschillende manieren gedaan:

Instock restaurants
Instock opende in 2015 haar eerste restaurant in Amsterdam. Vanaf dat moment zette Instock voedselverspilling op de kaart. Later opende Instock twee andere restaurants in Den Haag en Utrecht. Na een mooie periode van het redden van heel veel eten, werd het tijd om impact te maken op grotere schaal. 

InstockMarket, dé groothandel in geredde producten
In 2019 lanceerde Instock haar online groothandel, InstockMarket. Instock neemt reststromen over van boeren, telers en producenten om deze vervolgens aan te bieden op InstockMarket.nl. Tot de dag van vandaag redden wij iedere dag honderden kilo’s samen met vele horeca- en cateringsbedrijven door heel Nederland.

Aantal geredde kilo’s
Met trots kunnen wij zeggen dat Instock al 1.778.797 kg eten heeft gered van verspilling. Denk aan AGF, vlees, vega, dranken en nog veel meer. Maar dit is nog maar het begin. Ons gemotiveerde team zet zich iedere dag weer in om steeds meer impact te maken, want er is no time to waste!

Meer weten over voedselverspilling? Lees dan hier ons artikel over voedselverspilling of volg Instock op Facebook en Instagram.