Bieren met een tof verhaal: 6x verfrissende tips!

Hilde Grapendaal Community Management Stagiaire
29 januari 2020

Bieren met een tof verhaal: 6x verfrissende tips!

Is it weekend yet? Kan jij je ook zo verheugen om de week af te sluiten met een heerlijk koud biertje? Wij in ieder geval wel! Er zijn zoveel verschillende soorten, smaken en verhalen dat we altijd opzoek zijn naar lekkere en vooral originele bieren voor in onze restaurants, of gewoon voor in de kroeg. En deze delen we graag met je! Van een bierbrouwerij opgezet door vogelliefhebbers tot een duurzaam biertje gemaakt van regenwater: almost unbeerlievable right?  Oh, ja warning: je zou bij het lezen van deze post misschien wat dorstig kunnen worden.. 😉 Lees je mee?

LOWLANDER BEER

Waar bier traditioneel van mout, hop, water en gist gebrouwen wordt, doet Lowlander dat met natuurlijke, botanische ingrediënten zoals kruiden, specerijen en fruit. Op deze manier ontwikkelen ze de meest smaakvolle biertjes met bijzondere aroma’s! Hun Winter I.P.A is bijvoorbeeld gemaakt van de sparrennaalden van gedoneerde kerstbomen. Hoe bijzonder is dat! En een leuke zero waste fact: afgelopen winter plantten ze per verkocht biertje een kerstboom in het Lowlander Kerstbomenbos. Deze kunnen over een jaar of 4 geadopteerd worden voor in de woonkamer. Vervolgens wordt de I.P.A van komende winter weer gemaakt van het natuurlijke snoeiafval van de bomen. Da’s nog eens circulair!

Beeld: Lowlander Beer

 

GEBROUWEN DOOR VROUWEN

Wie ooit zei dat bierliefhebbers voornamelijk mannen zijn: dit zussen-duo vertelt je het tegendeel! Ooit begonnen ze met thuis experimenteren in pannen van 35 liter bier, maar dat is inmiddels uitgegroeid tot het ‘professioneel’ brouwen van 6 verschillende biertjes zodat iedereen kan meegenieten. Wij serveren in ons restaurant het heerlijke Bloesem Blond biertje met tonen van vlierbloesem, wat zorgt voor een bloemige afdronk! Krijg je al zin in de zomer? Nog even wachten en dan kan je weer bij ons op het terras komen genieten van dit frisse biertje.

Beeld: Curly And Straight

 

INSTOCK BIER

Heb jij ze al gespot? Onze bieren hebben nieuwe kleurrijke etiketten met kreten als  ‘Ga lekker zelf de wereld verbeteren!’ en ‘Goed bezig, gap!’.  Want wist je dat je met één Pieper Bier twee aardappelen redt en met één Bammetjes Bier twee boterhammen? Dat je met het drinken van deze biertjes de strijd tegen voedselverspilling aangaat, is niet alleen een goede daad, maar ook nog een hele lekkere! Zo is Pieper Bier een lichte Pale Ale met frisse tonen van meloen, mango en kruisbes. Bammetjes Bier is een echte Weizen en heeft herkenbare tonen van kruidnagel, vanille en banaan.  Neem jij ook een slok in de juiste richting? Je vindt ze in onze restaurants óf online.

Beeld: Instock

 

DE 7 DEUGDEN

Deze bijzondere brouwerij geeft mensen met een (lichte) handicap en/of afstand tot de arbeidsmarkt een kans op een werkplek. Dat doen ze door het brouwen van heerlijk bier. Met de Amsterdam Gay Pride afgelopen jaar hebben ze een Special Edition IPA uitgebracht: Gember + Neutraal, deze vergeet je niet zo snel! Op de nieuwe locatie aan de Akersluis hebben ze een proeflokaal en een winkel. En kan je bij lekker weer op de veranda of in de tuin genieten van een van hun bijzondere biertjes!

Beeld: De 7 Deugden

 

BIRD BREWERY

Over het combineren van hobby’s gesproken: deze echte vogelliefhebbers startte in 2016 hun brouwerij bij ons om de hoek! Helaas zijn ze inmiddels wel naar een nieuw vogelhuisje verhuisd.. Hun eerste biertje Rumoerige Roodborst werd al snel verkozen tot één van de 50 lekkerste Amber Ales en daarnaast hebben ze nog een stuk meer toffe bieren met komische titels. Datsmaaktnaar Meerkoet en Nognietnaar Huismus, zijn het proeven waard toch? Met een grote liefde voor dier en natuur zijn ze vanaf het begin bezig met duurzaamheid. Om de CO2 uitstoot die tijdens het brouwen vrijkomt te compenseren, hebben ze inmiddels al 54.903 (!) nieuwe bomen gepland. Én alsof dat nog niet genoeg is: ze doneren per 1 liter bier, 6 liter schoon drinkwater aan ontwikkelingslanden. Dus dat tweede, of derde biertje kan er ook nog wel bij!

Beeld: Bird Brewery

RAINBEER

De naam zegt het al, deze bieren bestaan uit regenwater! Samen met 5 lokale brouwers uit heel Nederland vangen ze via de daken duizenden liters regenwater op, om hier vervolgens 6 heerlijke biertjes van te brouwen. Hiermee willen ze het gesprek rondom het klimaat en regenwatergebruik aankaarten en dat lukt aardig! Hun eerste regenbiertje was de Code Blond, maar nu ze de zogeheten Rainbeerpaketten verkopen loopt het storm. Online zijn ze namelijk helemaal uitverkocht! Maar wil je graag alsnog hun missie supporten en impact maken? Bij Gall&Gall zijn ze nog wel te verkrijgen. Cheers to the rain!

Beeld: Rainbeer

 

We hopen dat we je het leuk vond om te lezen en dat we je misschien wel hebben laten leren kennen met een biermerk die je nog niet kende. Trek in een biertje? We told you so! Bekijk onze drankenkaart om te zien wat voor biertjes wij serveren en probeer er eentje uit bij een van onze restaurants in Amsterdam, Den Haag of Utrecht. Proost!

Check onze FacebookInstagram of Twitter om op de hoogte te blijven van alle Instock nieuwtjes!