Blog van Instock over voedselverspilling

Blog

Conserveringstechnieken

Anouk Michon

Conserveringstechniek roken: Smoke your food!

6 november 2018
Lekker roken? Ja, dat lees je goed. Roken is een eeuwenoude techniek om eten langer houdbaar te maken, vaak in…
Anouk Michon

In een handomdraai pickles maken van jouw leftover groentes

18 juli 2018
Inmaken van groentes Heb jij door het warme weer veel buiten de deur gegeten en wil je weten wat je…
Jet Maasbach

Vriezen… dat kan beter, maar vooral leuker!

6 juni 2018
Vriezen bij Instock Zet je muts maar op en doe je handschoenen aan, want we gaan het hebben over vriezen.…

Zero waste tip: de kunst van het inmaken

20 februari 2018
De ins en outs van inmaken: van zure augurk tot heerlijk zoete jam Inmaken: het is een techniek waar we…
Jet Maasbach

Zero waste tip: creatief met drogen

12 februari 2018
Drogen ouderwets? Welnee! Waar verschillende Oosterse culturen jaaaren geleden uit pure noodzaak de zon gebruikten om hun eten te drogen,…

Zero waste tip: koken met gefermenteerde groente

25 januari 2018
Koken met gefermenteerde groente: dé zero waste tip In een samenleving waarin een derde van al het geproduceerde voedsel wordt…