Boos Bier

Boos Bier: daar word je blij van!

Abbey Visser Stagiaire Community Management
16 maart 2020

Boos Bier: daar word je blij van!

Zoals jullie misschien wel weten hebben onze welbekende Pieper Bier en Bammetjes Bier een zusje gekregen! Vanaf nu gaan ze dan ook als perfecte trio verder. En we vertellen je met veel trots en liefde alle details over ons nieuwe limited edition biertje. Lees je mee?

Boos Bier

Het is gemaakt van…

We zullen Instock niet zijn als we geen ingrediënten hebben gered – dus dat doen we wederom met dit biertje. De afgelopen weken waren er veel speculaties over welk ingrediënt dit zou zijn. Is het gemaakt van fruit zoals sinaasappels, bananen of ananas? Of wordt groente gered zoals pompoen, tomaat en uien? Of nóg inventiever: sinaasappelschillen of bloem- of tulpenbollen? Tijd voor de bekendmaking. Daar gaan we dan…tromgeroffel…

Het is gemaakt van frambozen! Naast brood en aardappels mogen we dan ook fruit toevoegen aan ons lijstje. Ennn.. krijg jij die summer feeling al? 

Tell me more…

Waarom hebben we eigenlijk voor frambozen gekozen? Dit jaar was het een goed seizoen voor de framboos. Dat klinkt goed, maar er zit ook een klein addertje onder het gras. Frambozen zijn namelijk van nature erg kwetsbaar en dit kan ervoor zorgen dat deze het bord niet halen. Dan gaan de alarmbellen rinkelen bij Instock. Daar moeten we iets mee doen! Door deze te verwerken in een biertje, maakt het niet uit hoe de frambozen eruit zien. Of ze nou klein, groot, een lichte kleur hebben of geplet zijn. Elke framboos verdient bij ons dezelfde kans. En het leuke is: door de perfecte balans van frambozen en de overige ingrediënten blijft de smaak zoals je gewend bent. Maar… wanneer je deze nét iets langer in je mond houdt, proef je de fruitige twist van framboos. 

Hoeveel red je met dit biertje?

Per biertje red je een handjevol frambozen. Voor de limited edition van Boos Bier hebben we 1.000 bieren gebrouwen. In totaal hebben we hiermee 6.250 frambozen gered!

Natuurlijk hebben we de lancering goed gebierd!

Autocorrectie: gevierd, maar natuurlijk hebben we ook flink geproost! Dit hebben we gedaan met Het Grote Bierdiner dat op 11 maart plaatsvond bij Instock Amsterdam. De chefs voorzagen de gasten van een heerlijk driegangendiner. Bij elk gerecht werd een bijpassend Instock biertje geschonken. Met als grand finale de onthulling van Boos Bier! Wat er op het menu stond? Als amuse kregen de gasten bloemkool tempura gemaakt van bierbeslag gemaakt van Bammetjes Bier, vervolgens gratin met feta, geredde pompoen, asperges, aardappel espuma en bierjus gemaakt van Pieper Bier en bij het nagerecht had de Instock granola gemaakt van bierbostel de hoofdrol! Ofwel, de woordspeling ‘gebierd’ kwam zeker van pas. 

Het Grote Bierdiner

Wil jij deze biertjes ook proeven? Lees hier waar je ze zoal kunt bestellen!