Instock op de Horecava

29 januari 2018
Instock op de Horecava met breaking news
Horeca kan samen miljoenen kilo’s eten redden

Begin januari was het weer tijd voor de Horecava. Net als vorig jaar stonden wij op deze beurs om onze zero waste visie te delen met andere ondernemers. De RAI vulde zich met horecaliefhebbers die zich lieten verrassen door de nieuwste uitvindingen op het gebied van eten, drinken, design en apparatuur. Ook onze Instock Foodtruck kreeg een mooi plekje. Zodoende konden we de bezoekers kennis laten maken met Instock en onze Instock producten laten proeven, zoals Granola, Pieper & Bammetjes Bier. Daarnaast waren wij ook hard opzoek naar pioniers in de horecabusiness want… we willen samen met andere horecaondernemers zoveel mogelijk kilo’s eten gaan redden!

Eind 2017 openden wij namelijk de deuren van ons Food Rescue Center, hier selecteren en sorteren wij producten die we van de verspilling redden en gebruiken om heerlijke gerechten te maken. Het zijn voornamelijk producten met een schoonheidsfoutje of overschotten. Denk bijvoorbeeld aan courgettes die nét iets te krom zijn, sinaasappels in een stuk netje of aardbeien die over blijven na een goede oogst. Inmiddels redden wij meer voedsel dan de gasten in onze restaurants op kunnen eten. Daarom besloten wij om deze producten ook aan andere horecaondernemingen gaan leveren! Want als de horeca samen gaat werken, kunnen we echt impact gaan maken. Hoe mooi zou dat zijn? Met onze ‘fake news’ krantjes uit 2025 probeerden wij horecaondernemers te prikkelen met de gedachte dat we, samen, het probleem van voedselverspilling kunnen aanpakken.

horeca

Het was ontzettend leuk om allerlei verschillende ondernemers te ontmoeten en te praten over duurzaamheid binnen hun eigen organisatie. Duurzaam inkopen is over het algemeen namelijk nog niet zo makkelijk. De één gaf aan nog niet zo met duurzaamheid bezig te zijn, terwijl de ander al regelmatig recepten uit ons Instock Cooking Kookboek maakt en flink experimenteert met conserveringstechnieken. Ook waren er ondernemers die graag duurzamer willen inkopen maar niet weten hoe… En laten we daar nou bij kunnen helpen! Ons Food Rescue Center heeft namelijk een webshop waar chef’s heel gemakkelijk – met één klik op de knop – geredde groente en fruit kunnen inkopen.  Veel horecaondernemers werden enthousiast van dit idee. Zij blij en wij blij, want elke geredde kilo is er toch weer eentje.