Circular chefs

Circular Chefs is uit!

Jill Paat Community Manager
21 november 2018

YES! Ons nieuwe kookboek Circular Chefs is uit! Het kookboek is een vervolg op ons eerste boek Instock Cooking. Waar deze volledig gaat over het verminderen van voedselverspilling, gaat Circular Chefs nog een stapje verder. Want hoe blij we ook zijn dat de ‘food rescue community’ steeds groter wordt, we zijn er nog lang niet. Daarom is het tijd om ons te richten op het creëren van een circulair voedselsysteem. Door te kiezen voor producten en technieken waarmee we zo min mogelijk impact op het milieu maken, kunnen we al kokende een verschil maken. Met Circular Chefs laten we zien dat klimaatvriendelijk koken ook nog eens heel makkelijk en lekker is!

Ondanks dat de boeklancering vrijdag pas plaatsvindt, druppelen de eerste (super positieve!) reacties al binnen. Wat is het leuk om te zien dat het boek zo ontzettend goed wordt ontvangen. En het zijn zeker niet de minsten die van zich laten horen…

 Zo deelt oprichter van Food Hub Joris Lohman al heel snel zijn enthousiasme voor Circular Chefs: “Als Nederland op weg is naar circulaire economie, naar ‘kringlooplandbouw’, dan is dit boek een absolute must, als aanjager van deze transitie”, aldus de ondernemer. “Topchefs loodsen de lezer met eenvoudige, smaakvolle gerechten door het ingewikkelde circulaire woud. Dit is wellicht het meest up-to-date en urgente boek over duurzaam eten van de laatste jaren. Er wordt maatschappelijk veel gesproken over de landbouw, maar de verandering in consumptie is nog veel belangrijker. Instock produceert hiermee weer een essentieel gereedschap voor in elke keuken. Op naar kringloopconsumptie!”

Marjan Minnesma, directeur van Urgenda, schrijft in het voorwoord van het boek: “Dit is precies wat we nu nodig hebben: enthousiasmerende boeken die je uitdagen om jouw kleine bijdragen te doen, wetend dat we samen veel verschil maken.”

“Hoe je lekker kunt eten
en iets kunt bijdragen en tegelijkertijd
kunt en mag genieten”

Als klapper op de vuurpijl vertelde chef Rudolph van Veen tijdens de uitzending van RTL Boulevard op 18 november vol lof over Circular Chefs: “De recepten zijn leuk en toegankelijk”, aldus de TV-kok. In het item legt hij uit wat de term circulair koken nu precies inhoudt en hoe makkelijk het is om hier thuis mee aan de slag te gaan. “Het gaat erom dat we klimaatvriendelijk leven, en daar is koken een onderdeel van. Met circulair koken moeten we proberen iets te produceren waar je geen onbruikbaar afval van krijgt – net als in de natuur! Waarom schillen we aardappelen terwijl de meeste vezels en voedingsstoffen juist in de schil zitten?Hetzelfde geldt bij appels. Doe dat niet en verwerk ze gewoon in een puree. Gebruik alles – hoe kleiner we kunnen beginnen, hoe beter!”

Circular Chefs is vanaf nu te koop voor een kleine €12,50.  Leuk als cadeau voor de feestdagen! Je vindt het boek bij de Instock restaurants in Amsterdam, Den Haag en Utrecht óf bestel ‘m via Bol.com of Youbedo.