circulars people's choice award

Yess! Instock runner up bij The Circulars People’s Choice Award

Selma Seddik Mede-oprichter
29 januari 2018
Instock runner up bij The Circulars People’s Choice Award

Afgelopen maandag was het zo ver! Ik ging naar Davos namens Instock, als finalist van The Circulars People’s Choice Award. Een te gekke uitnodiging! De prijsuitreiking was tijdens de Annual Meeting van het World Economic Forum, dat jaarlijks in Davos georganiseerd wordt. De wereldtop – van zowel de politiek als het bedrijfsleven – treft elkaar dan om supranationale thema´s aan te pakken zoals klimaatverandering of vrouwenparticipatie op belangrijke posities. Geen verkeerde plek om even ons hoofd te laten zien natuurlijk.

In Davos was een enorm pak sneeuw gevallen. Het zag er prachtig uit, maar het was een flinke schaatsuitdaging om van de ene locatie in het dorp naar de andere te komen. Eenmaal aangekomen bij de World Food Program locatie verruilde ik mijn stevige Dr. Martens voor een paar charmante schoenen. In de zaal stonden hoge tafels en er was een feestelijk buffet. Alle genomineerden werden kort voorgesteld in een filmpje met de hoofdpunten hoe zij bijdragen aan de circulaire economie. Door de spannende muziek namen ook mijn zenuwen flink toe. Het was daarom ook een onwijs toffe ontlading toen ik op het scherm zag dat Instock de 2e prijs in ontvangst mocht nemen! De winnaar was Banyan Nation: een Indiaas bedrijf dat plastic recycled. En uiteraard hebben we na afloop geproost om dit nieuws te vieren met o.a. onze Britse collega’s van Toast Ale (de Britse variant van ons Bammetjes Bier)! Ohja, en ik kwam RTL Z ook nog tegen.

circulars people's choice award

Bij The Circulars zijn er prijzen weggegeven aan circulaire organisaties in 7 categorieën: leiderschap, multinational, jonge MKB-leider, publieke sector, investeerder, digitale doorbraak én de publieksprijs. Een deskundige jury heeft bepaald wie er in de finale kwamen en daarna was het stemmen geblazen. Dankzij jullie hebben wij de tweede plaats weten te bemachtigen bij deze mooie internationale verkiezing. Dus iedereen die gestemd heeft: bedankt!! Winnaars in andere categorieën waren niemand minder dan o.a. Philips, ABN AMRO en Ikea.