De zero waste bloembollen van BloemenStorm bij Instock Utrecht

De zero waste bloembollen van BloemenStorm bij Instock Utrecht

28 augustus 2017
De bloembakken van BloemenStorm gaan verspilling tegen

Is het jullie ook al opgevallen? Instock Utrecht wordt deze hele zomer lang letterlijk opgefleurd door de felgekleurde bloemen van BloemenStorm. Aangezien we zoveel mogelijk gebruik proberen te maken van reststromen, zijn we een samenwerking aangegaan met de leveranciers van deze verspilde bloembollen. Wacht…surplus bloembollen? Jazeker! Lees gauw verder om hier meer over te weten te komen.

Veertien keer het Keukenhof verspild

Niet alleen eten wordt veel verspild, ook bloembollen belanden vaak onnodig in de afvalbak. De redenen hiervoor zijn uiteenlopend: denk aan weersinvloeden, strenge exporteisen en overproductie. Al deze omstandigheden zorgen ervoor dat jaarlijks zo’n 2,4 miljoen kilo (!) aan bloembollen worden weggegooid. Dat komt neer op zo’n veertien Keukenhoven aan verspilde bloembollen. En dat voor een land dat zo trots is op z’n tulpjes!

De zero waste bloembollen van BloemenStorm bij Instock Utrecht

Steigerhouten bakken tjokvol begonia’s en zantedeschia’s

Hoe pak je zo’n grote stroom aan verspilling aan? De oprichters van BloemenStorm zagen potentie in de afgekeurde bloembolletjes en hebben besloten ze een tweede kans te geven. Daarom kopen zij de overschotten van bloembolkwekers over en planten zij deze in grote steigerhouten bloembakken. Die kunnen bedrijven, vakantieparken of sportparken (noem het maar op) gebruiken om de buurt een beetje op te vrolijken. Wat je kunt verwachten? Flinke bloembakken tjokvol mooie bloempjes zoals tulpen, narcissen, begonia’s en zantedeschia’s. In Utrecht zijn de laatste twee bloemensoorten prachtig aan het bloeien. 

De zero waste bloembollen van BloemenStorm bij Instock Utrecht

BloemenStorm als frontrunner

Wij vinden het supertof om te zien dat er ook buiten de voedselindustrie steeds meer initiatieven de kop opsteken waarbij verspilling wordt tegengaan. Zodra andere bedrijven ook de waarde in gaan zien van reststromen, kunnen we effectief een circulaire economie teweeg brengen. We zijn daarom erg blij om de handen ineen te kunnen hebben geslagen met frontrunners als BloemenStorm! Meer info over BloemenStorm en hun missie? Check dan hun website. Wil je de bloembakjes in actie zien? Reserveer dan hier je tafeltje in Utrecht.