Donaties Support Your Locals

Dit gebeurt er met de donaties van Support Your Locals

Jill Paat Community Manager
17 april 2020

Dit gebeurt er met de donaties van Support Your Locals

De afgelopen weken zijn we onwijs druk geweest met het runnen én in goede banen leiden van Support Your Locals Amsterdam. And still going strong! Hoewel we de maaltijdpakketten met liefde bij iedereen in de stad thuisbezorgen, zijn er helaas ook een hoop huishoudens die zich dit niet kunnen veroorloven. Wij helpen graag! Daarom is het mogelijk om bij (of zonder) een box-bestelling €7,50 extra te doneren. De totale opbrengst gaat naar initiatieven die het het hardst nodig hebben, zoals BuurtBuik en de Voedselbank. En wauw, wat wordt er al massaal door jullie gedoneerd! Benieuwd hoe het er tot nu voor staat? In deze blog vertellen we je welke acties we inmiddels ondernomen hebben…

400 maaltijdboxen naar BuurtBuik

BuurtBuik is een initiatief dat normaliter voedsel in overschot ophaalt bij de horeca, supermarkten en groenteboeren. Hier koken ze vervolgens de meest heerlijke maaltijden van voor de buurtbewoners die dit extra goed kunnen gebruiken. Met het uitvallen van de horeca en de verdere maatregelen die getroffen moesten worden, is BuurtBuik niet meer in staat deze buurtetentjes te verzorgen. Met de donaties de we binnen hebben gekregen, hebben we al 400 maaltijdboxen aan BuurtBuik kunnen schenken. Zo kunnen zij de buurtbewoners toch nog blij maken met lekker eten.

€2.000,- naar de Voedselbank

Het aantal huishoudens dat afhankelijk is van de Voedselbank, wordt met de dag groter en groter. Omdat het voor de vrijwilligers niet haalbaar is om onze boxen bij al hun leden te bezorgen, kunnen ze alle financiële steun in deze tijd enorm goed gebruiken. We zijn daarom ontzettend blij en trots dat we dankzij jullie donaties een waardecheque van €2.000,- hebben kunnen uitschrijven. Wat een mooi bedrag!

Een wel heel bijzondere uitreiking

Uiteraard konden we dit goede nieuws niet stilletjes aan ons voorbij laten gaan. Daarom vroegen we vriend en wielrenliefhebber Eric Corton om hulp. Als ambassadeur van BuurtBuik zet ook hij zich graag in voor Support Your Locals. En over wielrennen gesproken: hij kende nog wel twee professionals die toevallig wat tijd over hadden ;-). Cees Bol en Martijn Tusveld ruilde voor één keer de wielrenfiets in voor een heuse bakfiets om in een bloedstollende race het goede nieuws aan BuurtBuik en de Voedselbank te brengen. In de onderstaande video zie je hoe dat ging.

Doneer, doneer, doneer!

Wil jij ook een steentje bijdragen? Doneren kan op deze pagina. En al trek gekregen in zo’n Support Your Locals box? Bestellen doe je hier.