Doe jij mee aan de Verspillingsvrije Week?

Stichting Samen Tegen Voedselverspilling organiseert van 12 tot en met 18 september de vierde editie van Verspillingsvrije Week. In deze week wordt heel Nederland uitgedaagd om een week lang zo min mogelijk voedsel weg te gooien.

Instock zet zich al ruim 9 jaar in tegen voedselverspilling. Daarom zijn we ook dit jaar weer met trots partner van de Verspillingsvrije Week om ook deze week te inspireren om verspillingsvrij te kopen, koken en bewaren.

Veel winst te behalen
Voedsel wordt met veel aandacht gemaakt. Voordat je maaltijd op jouw bord ligt heeft het een hele reis afgelegd. Het is dus erg zonde als dit wordt weggegooid. Wanneer alle Nederlanders thuis een week lang geen voedsel verspillen, besparen we ruim 23 miljoen maaltijden. Dat scheelt ruim 40 miljoen kg CO2-uitstoot. Er is een bos zo groot als 8.000 voetbalvelden nodig om deze hoeveelheid CO2 uit te lucht te halen.

Samen Tegen Voedselverspilling heeft speciaal voor deze week een restjes recepten boek gemaakt. Zo kan jij op een leuke en lekkere manier genieten van je restjes. In het receptenboek staan onder ander restjesrecepten van Eric Corton, Yvette van Boven en Pierre Wind. Download het boekje hier.

Meer weten over voedselverspilling en hoe jij dit kan tegengaan? Ga dan naar de website van Samen Tegen Voedselspilling voor weetjes, inspiratie of volg Instock op Instagram.