eerlijke koffie

Eerlijke koffie: daar houden wij van!

Freke van Nimwegen Mede-oprichter
4 juli 2018
Koffieliefhebbers opgelet!

Heb je vandaag al een lekker bakje koffie achter de kiezen? #WAKEcUP! Want het is tijd voor wat koffiefeitjes. Wist je dat wanneer je ergens een kopje koffie drinkt, slechts 1% van de prijs naar koffieboeren gaat? Deze koffieboeren verdienen minder dan de armoedegrens: slechts $1,90 per dag. Dat betekent dat zij per dag niet eens genoeg verdienen voor een kop koffie. Best gek toch? Vinden wij wel! Daarom willen wij naast het redden van groente en fruit, ook bijdragen aan een eerlijke koffiewereld.

WAKEcUPCALL

Fairfood heeft een heel gaaf project opgezet, namelijk WAKEcUPCALL! Onder het mom van: ‘Wakker worden met koffie? De koffie moet lekker zelf wakker worden!’ proberen zij aandacht te genereren voor eerlijke koffie. En wij doen hier natuurlijk aan mee met onze heerlijke Moyee Coffee. Naast de 20% FairChain premie voor de koffieboeren laat Moyee 300% meer geld achter in het koffieproducerende land! En dat terwijl jij niet meer betaalt voor de koffie, win-win!

Wil jij ook eerlijk koffie drinken? Dat kan! Want Fairfood heeft een lijst opgesteld waar jij van (h)eerlijke koffie kunt genieten. Check hier welke koffiebars, barista’s en koffiemerken meedoen. Enneh, wanneer kom jij bij ons op de koffie? Gegarandeerd met een stukje huisgemaakte, rescued bananenbrood of iets anders lekkers!

eerlijke koffie