COMMUNITY MANAGEMENT & CONTENT CREATIE STAGE BIJ INSTOCK

Community management & content creatie stage bij Instock

Community management & content creatie stage bij Instock

Ik ben Anouk Michon (23) en ik studeer Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Het einde van mijn stageperiode bij Instock komt in zicht. Op het moment dat ik dit schrijf, heb ik nog een ruime maand de tijd om mijn stageperiode af te maken. Tot nu toe heb ik me écht onderdeel van het team gevoeld en doordat ik ervoor gekozen heb om langer stage te lopen dan mijn onderwijsinstelling eist, heb ik juist extra veel kunnen leren. Zo ben ik veel zelfverzekerder dan voor mijn stageperiode en dankzij mijn tijd bij Instock heb ik nu echt het gevoel dat ik klaar ben voor de volgende stap in mijn loopbaan. In dit blog schrijf ik over mijn stageperiode bij Instock, want misschien is dit wel precies waar jij naar op zoek bent!

Wat heb ik geleerd?

Tijdens deze stage heb ik vooral geleerd wat ik echt leuk vind binnen de communicatiebranche. Ik ben er achter gekomen dat ik ontzettend veel plezier uit schrijven haal. Ik heb voor deze stage bij een reclamebureau gewerkt, waar ik de sociale media van verschillende bedrijven verzorgde. Tijdens mijn stage bij Instock ben ik er achter gekomen dat ik het ook heel erg leuk vind om content te bedenken. Of het nu gaat om Instagram posts, het schrijven van blogs of het meedenken over campagnes. Dat heeft me echt wat gebracht, want nu weet ik meer in welke richting ik moet zoeken bij mijn verdere loopbaan. Ik heb praktische vaardigheden geleerd, zoals het schrijven SEO standaarden, maar ik heb bijvoorbeeld ook geleerd om betere tijdsinschattingen te maken van bepaalde taken. Daarnaast heb ik ook heel veel geleerd over voedselverspilling en over onze impact als mens op het milieu. Daar ben ik Instock dankbaar voor.

Een aanrader als stageplek? 

Instock is een heel interessant bedrijf, omdat het een maatschappelijk doel heeft: het tegengaan van voedselverspilling. Het is nog wel eens een uitdaging om mensen naar het restaurant te trekken, want ‘voedselverspilling tegengaan’ klinkt nou niet per sé sexy, toch? ‘Eten redden’ klinkt dan weer een stuk positiever! Daar ligt een leuke kans om als community manager op een slimme en passende manier op in te haken. Welke content werkt onder onze doelgroep en welke content juist niet? Daar mag jij je over bekommeren als je deze stage volgt. Genoeg uitdaging, dus! Want niet alleen werd ik gedreven om op zoek te gaan naar creatieve oplossingen, ik kreeg ook de ruimte om mezelf te ontwikkelen. Zo heb ik voor het eerst een presentatie over Instock mogen geven bij Impact Hub Amsterdam! En juist doordat ik tijdens mijn stage op soortgelijke evenementen aanwezig kon zijn, heb ik ook aan mijn eigen netwerk kunnen werken. Je ontmoet zoveel gave mensen en bedrijven die binnen de duurzame sector werken, zoals de ondernemers binnen het platform Verspilling Is Verrukkelijk, waar Instock ook aan is verbonden. Je netwerk krijgt echt een kickstart! En tot slot, maar zéker niet minder belangrijk, zijn de mensen bij Instock ook nog eens heel gezellig. De meesten deinzen niet terug voor een lekker Bammetjes of Pieper Biertje op de vrijmibo ;-)!

Ik heb in het kort mijn ervaring bij Instock als stagiaire beschreven. Gaat het bij jou nu kriebelen? Wil jij ook alles leren over community management en content creatie én tegelijkertijd voedselverspilling op de kaart zetten? Solliciteer dan direct via de vacature en wie weet mag jij het (in)stokje van mij overnemen!