Food waste education program

Primary school students

Food waste education program

Instock created a education program about food waste in October 2017. This program is for primary school students to teach them about food waste. This page is in Dutch, because the program is in Dutch as well. For more information, check the dutch page here.

Wereldwijd haalt een derde van onze voedselproductie ons bord niet. Dat is niet alleen zonde van het voedsel, maar ook van alles wat nodig is om het voedsel te kunnen consumeren. In een wereld waarin we geld en eten zat hebben, verliezen onze kinderen de waarde van eten uit het oog. Maar dat kan anders dankzij ons lespakket! Het is tijd om leerlingen van het basisonderwijs (groep 5 t/m groep 8) te leren waar hun eten vandaan komt, wat ervoor nodig is om dit eten te produceren, waarom het dus erg dat er eten wordt verspild en hoe ze dit kunnen voorkomen. En dit alles natuurlijk op een leuke, interactieve manier!


 

Schrijf je hier in en ontvang de link naar het Instock lespakket

Vijf lessen inclusief lesbrieven, Digibord presentaties en printbaar lesmateriaal.

 

Schrijf je hier in en ontvang de link naar het lespakket in je mail

* indicates required

OVER HET LESPAKKET

Lessen
Dit lespakket bevat vijf gratis leuke, informatieve lessen over voedsel en voedselverspilling. Zo is er een introductie, de Buitenbeentjesles, de Voedselketenles, de THT-les, de Appeltaartles, de Koelkastles en is er een optionele kookworkshop. 


Materiaal
Het Instock lespakket over voedselverspilling bestaat uit drie onderdelen. Deze onderdelen maken het de docent super makkelijk om direct aan de slag te gaan. Zo is er voor iedere les een overzichtelijke lesbrief, een presentatie die gebruikt kan worden op het Digibord en lesmateriaal dat geprint kan worden.


Kerndoelen
Werken aan kerndoelen en tegelijkertijd leren over voedselverspilling? Het kan! Ons lespakket over voedselverspilling zit vol met opdrachten waarin verschillende kerndoelen zitten verwerkt. Zo schrijven de leerlingen een formele brief aan de minister-president, gaan zij aan de slag met begrijpend lezen van leuke artikelen en rekenen zij zelf uit hoeveel er verspild wordt. Op deze manier wordt een lespakket ineens een geïntegreerd deel van de lessen, in plaats van iets extra’s.


21st Century Skills
We maken dit lespakket, zodat deze generatie straks écht verschil kan maken. Om dat te kunnen doen in de wereld van morgen, trainen de leerlingen tijdens dit lespakket ook hun 21st Century Skills. Zo leren ze binnen het thema voedselverspilling ook vaardigheden zoals kritisch denken, samenwerken of digitale geletterdheid.


Samenwerkingen
Dit lespakket over voedselverspilling is ontwikkeld in samenwerking met onderwijzeres en freelance programmamaakster Suze de Wit. Door haar expertise op het gebied van educatie en didactiek te combineren met de expertise van Instock op het gebied van voedselverspilling, hebben we een onwijs tof lespakket kunnen maken.


Aan de slag
Ben jij docent en wil jij gratis toegang tot het lespakket? Schrijf je dan in via het bovenstaande formulier! Vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met ruby@instock.nl.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren