Instock Cooking Masterclass: Inmaken & Fermenteren

Masterclass Instock Cooking: Inmaken & Fermenteren

Masterclass Instock Cooking: inmaken en fermenteren

Huisgemaakte abrikozencompote, ambachtelijke Koreaanse kimchi of tongstrelende pickles. Zomaar een greep uit heerlijke gerechten waarbij conserveringstechnieken als inmaken en fermenteren een hoofdrol spelen. Door eten te conserveren wordt het niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog eens ontzettend lang houdbaar! Een fijne manier om minder eten te hoeven verspillen dus!

Tijdens onze Instock Cooking Masterclasses vertelt onze chef Tiziano je alles over conserveren en de verschillende conserveringstechnieken. Zo komen inmaken in zoet en zoetzuur, fermenteren, pekelen, roken en konfijten in vet aan bod tijdens onze masterclasses Instock Cooking. De technieken zijn verdeeld onder twee masterclass edities:

Masterclass Instock Cooking editie 1: Inmaken en fermenteren Inmaken: Door producten in te maken in azijn of in een suikeroplossing verleng je de levensduur en maken bacteriën geen kans. Geef je ingemaakte pickles, relish of compote precies de smaak die jij wilt. Leuk, makkelijk en lekker! Fermenteren: Fermenteren klinkt avontuurlijk, maar hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Het basisrecept bestaat uit veel tijd en een beetje zout. De natuur doet de rest. Snel beginnen dus, met die kimchi of zelfgemaakte zuurkool.

Benieuwd naar de andere technieken? Kijk dan eens naar de Masterclass Instock Cooking editie 2: Pekelen, roken en konfijten in vet in het event overzicht.

Invulling van de middag

Onze chef legt je in één middag de theorie achter het conserveren uit in een boeiende presentatie, waarbij je aan het einde van de middag ook zelf kort aan de slag zal gaan met jouw eigen geconserveerde hapje. Ten slotte krijg je een heuse Instock goodiebag mee naar huis, met de materialen om thuis het conserveren op te pakken! Oh, enneh… Hapjes en drankjes tijdens de borrel zijn natuurlijk van het huis!

  • Tijd: 14.00 – 16.00 uur
  • Niveau: Geschikt voor beginners én ervaren thuiskoks
  • Groepen: Groepstickets beschikbaar met korting 
  • Inclusief: Masterclass, Instock goodiebag, hapjes en drankjes
  • Luisteren & doen: Tijdens de masterclass legt onze chef alles over conserveren uit en aan het einde van de middag ga je ook nog even zelf aan de slag.
Over conserveren

Conserveren is een fantastische manier om eten langer houdbaar te maken en daardoor minder te verspillen. De chefs bij Instock maken daar dan ook vaak en graag gebruik van! Om ook de thuiskok handvatten te bieden om met deze technieken aan de slag te gaan, hebben we in april 2016 ons kookboek Instock Cooking en de gelijknamige Masterclasses gelanceerd. En met succes, En met succes, ons kookboek is uitgebreid met 24 pagina’s.

TICKETS


BewarenBewaren