Masterclass Instock Cooking – Inmaken & fermenteren

Masterclass Instock Cooking – Inmaken & Fermenteren

Ambachtelijke Koreaanse kimchi, zelfgerookte jalapenos of de perfecte gekonfijte aardappeltjes. Zomaar een greep uit heerlijke gerechten waarbij conserveringstechnieken als fermenteren, roken en konfijten in vet een hoofdrol spelen. Door eten te conserveren wordt het niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog eens ontzettend lang houdbaar! Een fijne manier om minder eten te hoeven verspillen dus!

Tijdens onze Instock Cooking Masterclasses leer je conserveren op een heel nieuw niveau van ’the one and only’ Instock head chef Lucas Jeffries. Hij neemt je mee in het verhaal van verschillende conserveringstechnieken. Zo komen inmaken in zoet en zoetzuur, fermenteren, pekelen, roken en konfijten in vet aan bod tijdens onze masterclasses Instock Cooking. De technieken zijn verdeeld onder twee masterclass edities:

Masterclass Instock Cooking editie 1: Inmaken en fermenteren

Inmaken:
Door producten in te maken in azijn of in een suikeroplossing verleng je de levensduur en maken bacteriën geen kans. Geef je ingemaakte pickles, relish of compote precies de smaak die jij wil. Leuk, makkelijk en lekker!

Fermenteren:
Fermenteren klinkt avontuurlijk, maar hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Het basisrecept bestaat uit veel tijd en een beetje zout. De natuur doet de rest. Snel beginnen dus, met die kimchi of zelfgemaakte zuurkool.

En Masterclass Instock Cooking editie 2: Pekelen, roken en konfijten in vet –> Zie event overzicht.

Invulling van de middag

Onze chef legt je in één middag de theorie achter het conserveren uit in een boeiende presentatie, waarbij je aan het einde van de middag aan de slag zal gaan met jouw eigen geconserveerde hapje. Ten slotte krijg je een heuse Instock goodiebag mee naar huis, met de materialen om thuis het conserveren op te pakken! Oh, enneh… Hapjes en drankjes tijdens de borrel zijn natuurlijk van het huis!

  • Tijd: 14.00 – 16.00 uur
  • Niveau: Geschikt voor beginners én ervaren thuiskoks
  • Groepen: Groepstickets beschikbaar met korting
  • Inclusief: Masterclass, goodiebag, hapjes en drankjes
Over conserveren

Conserveren is een fantastische manier om eten langer houdbaar te maken en daardoor minder te verspillen. De chefs bij Instock maken daar dan ook vaak en graag gebruik van! Om ook de thuiskok handvatten te bieden om met deze technieken aan de slag te gaan, hebben we in april 2016 ons kookboek Instock Cooking en de gelijknamige Masterclasses gelanceerd. En met succes, want binnenkort wordt ons kookboek uitgebreid met 24 pagina’s en zullen de Masterclasses verlengd worden!

TICKETS


BewarenBewaren