Masterclass Instock Cooking – Pekelen, roken & konfijten in vet

Masterclass Instock Cooking – Pekelen, roken & konfijten in vet

Ambachtelijke Koreaanse kimchi, zelfgerookte jalapenos of de perfecte gekonfijte aardappeltjes. Zomaar een greep uit heerlijke gerechten waarbij conserveringstechnieken als fermenteren, roken en konfijten in vet een hoofdrol spelen. Door eten te conserveren wordt het niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog eens ontzettend lang houdbaar! Een fijne manier om minder eten te hoeven verspillen dus!

Tijdens onze Instock Cooking Masterclasses leer je conserveren op een heel nieuw niveau van ‘the one and only’ Instock head chef Lucas Jeffries. Hij neemt je mee in het verhaal van verschillende conserveringstechnieken. Zo komen inmaken in zoet en zoetzuur, fermenteren, pekelen, roken en konfijten in vet aan bod tijdens onze masterclasses Instock Cooking. De technieken zijn verdeeld onder twee masterclass edities:

Masterclass Instock Cooking editie 2: Pekelen, roken en konfijten in vet

Pekelen:
Deze eeuwenoude techniek wordt in professionele keukens nog veel toegepast: pekelen om producten te conserveren én meer smaak te geven. Vooral gebruikelijk bij vlees en vis, maar wat dacht je van gepekelde aardappelen of citroen?

Roken:
Ontstaan als conserveertechniek, maar inmiddels vooral lekker vanwege de specifieke rooksmaak. Door roken te combineren met pekelen kun je producten lekker- der én langer houdbaar maken. Met die zelfgebouwde rookoven, kun je straks thuis ook aan de slag

Konfijten in vet:
Konfijten is een techniek waar met name vlees en vis op lage temperatuur worden gegaard in vet. Geliefd in de Franse keuken én bij Instock. Probeer het eens met gans, een impopulair dier en daardoor vaak verspild.

En Masterclass Instock Cooking editie 1: Inmaken en fermenteren –> Zie event overzicht.

Invulling van de middag

Onze chef legt je in één middag de theorie achter het conserveren uit in een boeiende presentatie, waarbij je aan het einde van de middag aan de slag zal gaan met jouw eigen geconserveerde hapje. Ten slotte krijg je een heuse Instock goodiebag mee naar huis, met de materialen om thuis het conserveren op te pakken! Oh, enneh… Hapjes en drankjes tijdens de borrel zijn natuurlijk van het huis!

  • Tijd: 14.00 – 16.00 uur
  • Niveau: Geschikt voor beginners én ervaren thuiskoks
  • Groepen: Groepstickets beschikbaar met korting
  • Inclusief: Masterclass, goodiebag, hapjes en drankjes
Over conserveren

Conserveren is een fantastische manier om eten langer houdbaar te maken en daardoor minder te verspillen. De chefs bij Instock maken daar dan ook vaak en graag gebruik van! Om ook de thuiskok handvatten te bieden om met deze technieken aan de slag te gaan, hebben we in april 2016 ons kookboek Instock Cooking en de gelijknamige Masterclasses gelanceerd. En met succes, want binnenkort wordt ons kookboek uitgebreid met 24 pagina’s en zullen de Masterclasses verlengd worden!

TICKETS


BewarenBewaren