Vincent op Vrijdag & Instock

Een Vincent op Vrijdag rondom verspild eten? Het is het schilderij ‘De aardappeleters’ dat het restaurant Instock en Vincent op Vrijdag met elkaar verbindt. Restaurant Instock vond inspiratie in het schilderij van Vincent van Gogh bij het maken van hun Pieper Bier: een biertje van geredde aardappels. Vanavond vieren de aardappel en staat Vincent op Vrijdag in het teken van duurzaamheid.

Tickets: 17,- | Student (alleen online): 10,- | CJP: 14,- | Museumkaart: gratis

Programma

TALK | oprichters Instock – Bart, Selma en Freke
Een restaurant wat draait om eten wat anders zou worden verspild, klinkt als een goed idee toch? Maar dat is niet het enige wat Bart, Selma en Freke doen. Ze maken ook bier. Van aardappels. Over dit biertje, het maakproces en hun inspiratie vertellen ze je vanavond alles.

TALK | Boy Vissers
Waarom zijn wij Nederlanders zulke aardappeleters? Hoe milieu vriendelijk is de aardappelteelt nu? En hoe gaat het leven van de aardappel er in de toekomst eruit zien? Boy Vissers vertelt het verleden, heden en toekomst van onze aardappel.

WORKSHOP | Conserveren met chef Michael van Emmerloot
Chef Michael kookt vanavond niet, maar leert je conserveren! Inmaken, fermenteren, drogen, vriezen, pekelen: maak vast een plank in de voorraadkast leeg zodat je die met eigen producten kan vullen.

DIY | Wasted Still Life
Groente en fruit gaan na een tijdje rotten, maar maakt dat het minder mooi? Vanavond leer je anders kijken naar dit fruit en schilder je een eigen stilleven van wasted fruit.

DEMONSTRATIE | Conserveren met het Van Gogh Museum
Conserveren doen we niet alleen met eten, maar ook met schilderijen. Vanavond krijg je een exclusief kijkje achter de schermen van het museum en leer je hoe kunstwerken gerestaureerd worden. Schilderijen zijn namelijk bijna net zo levend als groente en fruit. Ze reageren op vocht, verplaatsingen, lucht en licht. Daardoor hebben schilderijen veel zorg nodig en soms ook een reparatiebeurt.

PERFORMANCE | De Gordina’s: bijzondere Brabantse dames
Bijzondere gasten in het Van Gogh Museum! Er lopen er dames uit Vincents beroemdste Brabantse schilderij, De aardappeleters, rond. Tijdens je museumbezoek kun je ze zomaar tegenkomen tussen de schilderijen…

LIVE | Avi on Fire
AVI ON FIRE werd met de eerste single Pearls al meteen 3FM Serious Talent, was razend succesvol tijdens de Popronde en werd opgepikt door het blog Pigeons and Planes. Begin 2017 staan ze op Noorderslag. Kortom; een band om in de gaten te houden en perfect om de laatste Vincent op Vrijdag van dit jaar mee af te sluiten.

DJ | Silvester
DJ Silvester is onze favoriet. Hij draait de lekkerste RnB en zijn kennis van hiphop is ongekend. Hij vult de museumzalen met de lekkerste deuntjes en zorgt ervoor dat we opgewarmd zijn voor het weekend.

TOUR | Vincent van Gogh
Van Gogh schilderde meer dan alleen De aardappeleters. Leer over zijn andere schilderijen tijdens deze Van Gogh tour.

 

Wat is Vincent op Vrijdag?

Elke laatste vrijdagavond van de maand is het feest in het van Gogh Museum. Vincent op Vrijdag biedt een uniek avondprogramma in samenwerking met jonge creatieve makers en initiatieven uit Amsterdam.

 

Tickets

Korting voor studenten

Ben je student? Dan kun je voor € 10 op vrijdagavond, vanaf 18 uur, naar binnen. Let op: deze tickets zijn alleen online te koop en enkel geldig op vertoon van een geldige (Nederlandse) studentenpas. Kies bij tickets voor de optie ‘Student’. Bestel je tickets hier.