Instock op #21 in de Duurzame 100

Instock op #21 in de Duurzame 100

Freke van Nimwegen Mede-oprichter
11 oktober 2017
Instock op #21 in de Duurzame 100

Genomineerd voor de Duurzame 100!
Gister werd de Duurzame 100 van Trouw bekendgemaakt: een lijst vol inspirerende mensen die ik al jaren met grote bewondering bekijk. Je kan je dus voorstellen wat voor ontzettend grote eer het is om hier tussen te staan met Instock. En wel op nummer 21!! Hoewel het mijn naam is die daar staat, is dit een verdienste voor ons hele team. Samen met Bart en Selma en alle 100 toppers die inmiddels bij Instock werken wordt er elke dag hard gewerkt om voedselverspilling op de kaart te zetten. Samen met dit team en al onze trouwe gasten kunnen we een verschil maken. En door deze mooie aandacht weten hopelijk nog meer ‘food rescuers’ onze restaurants te vinden. Dank jullie wel, Trouw & juryleden!

Een hele mooie ontwikkeling vind ik dat er dit jaar veel aandacht is voor doeners. Weinig beleidsmakers/politiek en meer ondernemers in de lijst! Want over duurzaamheid wordt veel gepraat maar vaak blijft de ‘hoe’ abstract en vaag. Ook wij hadden 3,5 jaar geleden niet dé oplossing voor voedselverspilling, maar we zijn gewoon begonnen en hebben op die manier ontzettend veel geleerd. En het interessante is: vervolgens kloppen die beleidsmakers bij ons aan, om te kijken hoe we dat dan doen, voedselverspilling op de kaart zetten.

Een ander groot verschil dit jaar is dat er veel meer aandacht is voor voedsel. FINALLY! Een derde van onze persoonlijke voetafdruk, komt door wat we eten. Zo belangrijk dat dit meer onder de aandacht komt. Kortom, een geweldige #1 en #2 van de lijst: gefeliciteerd Volkert Engelsman en Jaap Korteweg! En ook onze partner in Crime Chantal Engelen van Kromkommer krijgt een mooie plek in de lijst.

Aan alle 100 mensen in de lijst de taak om deze beweging naar een veel breder publiek te trekken. Zodat het eerder regel dan uitzondering wordt om voor de duurzame keuze te gaan. Daar gaan we voor! 

Lees het interview met Freke in de bijlage van de Trouw hier.

Bekijk de video die werd opgenomen met Freke hier.

Bekijk de hele Duurzame 100 lijst hier.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren