Granola cheesecake met vers fruit
In ons eerste Creatieve Granola recept lieten we jullie zien dat granola, heel verrassend, ook heerlijk is in linzensoep. Deze week gaan we op de zoete toer! Dit granola toetje is niet alleen lekker, maar ook nog eens heel snel te maken, ideaal voor een etentje met vriendinnen bijvoorbeeld!
Om dit recept helemaal Instock proof te maken, raden we je aan eerst je koelkast in te duiken en te kijken welke producten je nog in stock hebt. Met een beetje creativiteit voeg je deze toe aan het recept en verras je iedereen met een geweldige smaak combinatie!
Recept voor 4 glaasjes granola cheesecake
Tijd: 15 min.
Benodigdheden:
- 200 gr monchou (makkelijk te vervangen door creme fraiche, philadelphia of andere roomkaas)
- 250 ml opgeklopte slagroom
- 1 eetlepel suiker
- snufje koek-en speculaaskruiden (in stock suggesties: kaneelkruiden of oude pepernoten!)
- circa 4 lepels granola
- aardbeien, bramen, bessen of ander al in stock fruit
Bereidingswijze:
Klop de roomkaas met de suiker en een snufje koek- en speculaaskruiden tot een luchtig geheel. Voeg vervolgens de opgeklopte slagroom toe en schep dit door de roomkaas. Verdeel de helft van de granola over de 4 glazen. Schep hier het roomkaas mengsel bovenop. Voeg vervolgens nog wat granola toe en als laatste wat fijngesneden fruit! Extra tip: voeg een blaadje munt toe, dit maakt het lekker fris!
Alle ingrediënten
Voeg alles samen!
Geef je recept een leuk effect door een bijzonder glas te gebruiken!
Maak het compleet door het fruit toe te voegen
Tadaa! Het eindresultaat, smullen maar!
Benieuwd naar meer Creatieve Granola recepten? Lees hier ons eerste recept!
http://www.instock.nl/creative-granola-recept-1-linzensoep-met-granola/