Happy New Year! Dit waren onze hoogtepunten van 2019

Jill Paat Community Manager
2 januari 2020

Happy New Year! Dit waren onze hoogtepunten van 2019

Via deze weg willen we je een spetterend 2020 wensen! Met de feestdagen achter de rug en de start van een gloednieuw decennium, leek het ons het perfecte moment om terug te blikken op alle te gekke hoogtepunten die we het afgelopen jaar samen met jou hebben mogen meemaken.  Lees je mee?

Instock op eigen benen

We begonnen 2019 al hartstikke lekker met misschien wel het allergrootste nieuws van het jaar: we sloegen onze vleugels uit en werden officieel zelfstandig! Na de jarenlange support van Albert Heijn, was het moment eindelijk daar om op eigen houtje verder te gaan. Ontzettend spannend, maar oh, zo leuk. Want hierdoor openden er weer allerlei andere deuren, zoals…

De lancering van InstockMarket.nl

InstockMarket.nl lancering

Na een pilot periode van een jaar lanceerden we in mei van 2019 het platform InstockMarket.nl. Via deze online marktplaats verbinden we voedseloverschotten en imperfecte producten aan de horeca. Zo kunnen andere chefs en cateraars net als wij voedselverspilling op de kaart zetten! Een ontzettend toffe ontwikkeling waar we ons ook dit jaar weer keihard voor in zullen zetten, want wat zijn er al veel mooie samenwerkingen ontstaan. Opdat we in het nieuwe jaar nog veel meer kilo’s van de verspilling mogen redden!

Rescue Room

Rescue Room

Over samenwerkingen gesproken: samen met Kromkommer en Too Good To Go ontwikkelden we de Rescue Room! Deze escape room stond helemaal in het teken van voedselverspilling en was een week lang te spelen in onze restaurants in Amsterdam, Den Haag en Utrecht. Zo leuk om te zien hoeveel mensen vol enthousiasme de Rescue Room betraden en spelenderwijs meer te weten kwamen over het tegengaan van voedselverspilling.

Instock 5 jaar

Nog zo’n memorabel moment: afgelopen juni vierden we namelijk ons 5 jarig bestaan! In 2014 openden we voor het eerst de deuren van ons pop-up restaurant aan het Westergasterrein. Hoewel het ergens nog wel een beetje voelt als de dag van gisteren, hebben we in die jaren ook weer zoveel onvergetelijke momenten beleefd. Reden voor een feestje, dus! In onze restaurants vierden we onze vijfde verjaardag met een toepasselijk 5-gangendiner, bubbels en live muziek.

Toffe evenementen

DGTL

En dat was niet het enige onvergetelijke festijn van 2019. Want wat hebben we op veel vette locaties onze gerechtjes mogen serveren! Zo verzorgden we bijvoorbeeld voor het eerst de circulaire foodcourt op DGTL Festival, stonden we op Taste of Amsterdam én organiseerden we samen met het Foam een pop-up diner tijdens Museumnacht. Over die laatste gesproken, ben je ons daar nu net misgelopen? Op 18 januari a.s. doen we ‘m gewoon nog eens over! Zie hier voor meer info.

Instock Products Makeover

Jaaaa, onze Instock Granola en Instock Bieren hebben een heuse makeover gekregen! De vernieuwde labels zijn een stuk kleurrijker, opvallender en staan bomvol grappige kreten die je stimuleren om een verschil te maken. Met de nieuwe looks hopen we een hele nieuwe doelgroep aan te spreken. En dat is hartstikke belangrijk! Want hoewel onze producten al even op de markt zijn, is de missie erachter nog steeds even relevant. Heb jij de nieuwe jasjes al gespot? Bewonder (én proef) ze bij ons in de restaurants.

Circular Chefs goes English

Circular Chefs English

Na een hele hoop vragen naar een Engelse vertaling van onze kookboeken, brachten we in december op de valreep de Engelstalige versie van Circular Chefs uit. Hoe cool is dat? Zo kunnen we mensen van over de hele wereld inspireren om klimaatvriendelijke gerechten op tafel te zetten. Benieuwd waar je ‘m kunt krijgen? Check deze pagina voor alle aanvullende informatie.=

In de media!

Medeoprichter Bart Roetert verscheen in een mooie aflevering van Direct Talk op NHK World Japan

Last but not least: ook in 2019 hebben we weer onwijs leuke kansen gekregen om ons verhaal aan de wereld te vertellen. Zo hadden we een eigen rubriek in Elle Eten, deelden we onze tips tegen verspilling in het NOS Journaal en waren we te zien in Hart van Nederland en in De Telegraaf over de hete zomer oogst. Ook de internationale media wisten ons te vinden! Van een uitgebreid artikel op Radio-Canada tot een reportage op de Duitse televisiezender ZDF. Oh, en heb je onze aflevering van Direct Talk al gezien? In deze minidocumentaire van NHK World-Japan neemt oprichter Bart je in 15 minuten mee in de wereld van Instock. Bekijk hier het hele media-overzicht.


Wauw, 2019 was een jaar vol nieuwe ontwikkelingen. We zijn hartstikke trots op het feit dat we steeds meer mensen kunnen vertellen over onze strijd tegen voedselverspilling en hoe zij zelf hun steentje bij kunnen dragen. Of dit nu gebeurt bij ons in de restaurants, met onze producten, via InstockMarket.nl of simpelweg thuis met behulp van onze kookboeken: je bent goed bezig!

Benieuwd wat 2020 allemaal voor ons in petto heeft? Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter voor het laatste nieuws.