historie van de panden van onze restaurants

Historie van de panden van onze restaurants

Freke van Nimwegen Mede-oprichter
14 februari 2019

Wat je nog niet wist over de locaties van onze restaurants…

“Wat voor gebouw was dit vroeger?” Een leuke vraag die wij vaak horen in onze restaurants in Amsterdam, Utrecht of Den Haag. Onze drie restaurant locaties zijn namelijk allemaal monumentale panden. Ieder pand heeft weer een eigen verhaal. Daarom zijn we de geschiedenisboeken voor jullie ingedoken. Van politiebureau, tot een stal voor hofpaarden, tot een kantoorpand… Wat speelde zich af in de restaurants voordat wij ons er in vestigden? Tijd voor een geschiedenislesje over de historie van de panden van onze restaurants.

Amsterdam

De Czaar Peterstraat 21 in Amsterdam is een voormalig Stadsbank van lening. Vroeger was de hoofdingang aan de achterkant en was het adres van dit mooie pand Conradstraat 4-8. Sindsdien heeft het gebouw allerlei functies gehad, zoals een politiebureau en een consultatiebureau. Voordat wij ons met Instock in dit mooie pand mochten vestigen, heeft het een tijd leeg gestaan. Gelukkig kregen wij de eer om het gebouw weer een nieuwe mooie bestemming te geven. Wij zijn de eerste horecagelegenheid in dit historische gebouw.

historie van de panden van onze restaurantsBron: Beeldbank.nl

Den Haag

Het pand aan het Buitenhof 36 in Den Haag stamt uit de periode 1750-1799, en heeft dus al heel wat meegemaakt! Het is al sinds een lange tijd in gebruik voor horeca, en door Instock sinds juli 2016. Voor Instock vond je Norma op deze locatie en daarvoor de bekende Wox. Maar iets verder terug in de tijd, schijnt het onder andere een stal te zijn geweest voor de hofpaarden van de koning. Eén van de eigenaren was Prins Willem V.

historie van de panden van de restaurantsBron: monumentenzorgdenhaag.nl

Utrecht

De Jaffa Villa aan de Vleutenseweg 382 in Utrecht gaat al even mee en heeft een bijzondere geschiedenis. De villa diende vanaf 1880 als woning van de directeur van machinefabriek Jaffa. Begin 21e eeuw werd het complex afgebroken, op Villa Jaffa en een bedrijfsgebouw op de hoek van Groeneweg/Vleutenseweg na. Villa Jaffa is toen een tijd gebruikt als kantoorpand maar – zo blijkt na onze speurtocht, is ook gekraakt geweest. Wij zijn blij dat we ons sinds december 2016 hebben mogen vestigen in Villa Jaffa, zodat het nu open is voor publiek. Want dit monumentale pand verdient het om bezocht te worden! En wij ontvangen de bezoekers van het pand natuurlijk maar al te graag voor een heerlijk en gered diner.

historie van de panden van onze restaurantsBron: http://wiki.woudagemaal.nl/

Krijg je ondertussen ook al trek van deze geschiedenisles? Kom naar één van onze restaurants om te zien – en vooral te proeven – wat er zich nu afspeelt. Want ook al waren de gebouwen van onze restaurants voorheen bedoeld voor hele andere doeleinden, natuurlijk kun je nu bij ons terecht voor een heerlijk lunch, een diner of een borrel met een lekker koud Bammetjes of Pieper biertje.