Hoogtepunten

Instock Den Haag en Utrecht (af)sluiten met een terugblik op mooie herinneringen

Abbey Visser Stagiaire Community Management
14 mei 2020

Instock Den Haag en Utrecht (af)sluiten met een terugblik op mooie herinneringen

De hoogtepunten van Instock Den Haag en Utrecht

De coronacrisis heeft jammer genoeg ook invloed op Instock. Daarom hebben we afgelopen week het vervelende nieuws naar buiten moeten brengen dat we onze Instock restaurants in Den Haag en Utrecht permanent sluiten. Hier zijn we natuurlijk enorm verdrietig over. Toch houden we ons hoofd omhoog en kijken we terug op ontzettend mooie herinneringen – samen met jullie! En die herinneringen mogen we natuurlijk nooit vergeten! We namen een kijkje in ons goedgevulde Instock archief van zowel Instock Den Haag als Utrecht. In deze blog zetten we alle hoogtepunten op een rij, de Instockies in het zonnetje en vertellen we je meer over het afscheid met de The Last Rescue op 15 en 16 mei. Lees je mee?

2016

Opening restaurants

Op 29 juli 2016 was het zover. Ons tweede Instock restaurant in Den Haag, gelegen in het politieke hart van Nederland aan de hofvijver, werd geopend. De live muziek stond klaar, evenals de geredde hapjes en drankjes. Vervolgens werd iedereen van harte verwelkomd en kon men als eerste een kijkje in de keuken nemen waar onze zero waste chefs veel kilo’s hebben mogen redden, in het restaurant waar deze heerlijke creaties gegeten konden worden (hey, food rescuers!) en in de Stockroom die bedrijven konden afhuren.

Hoogtepunt opening Den Haag

Kort daarna, in december, openden we ons derde food rescue restaurant in Utrecht, gelegen in de mooie, statige Jaffa Villa aan de Vleutenseweg. De voorgaande restaurants bevielen ons zó goed, dat we ook de Utrechtenaren van heerlijk en gered eten wilden voorzien. Dit keer vierden we de opening niet op één avond, maar op twee hele dagen: een openingsweekend! Nóg meer food rescuers konden een kijkje nemen in de keuken, het restaurant en de Stockroom en genieten van heerlijke geredde hapjes en drankjes. 

Hoogtepunt opening Utrecht

Een kerst vol sterren in Den Haag

Eind december kregen Instock Den Haag en Utrecht een heuse kerst touch. In Den Haag werd een duurzaam kerstdiner georganiseerd met niemand minder dan staatssecretaris Martijn van Dam! Hij vroeg vijf topkoks om een gezond en duurzaam kerstdiner te maken en zo het thema duurzaamheid onder de aandacht te brengen. Behalve onze eigen chef Lucas Jeffries bereidden Joris Bijdendijk (Rijks), Luc Kusters (Bolenius), Estée Stroker (24Kitchen) en Bart van Olphen (Fishtales) hun beste duurzame creaties. En zo was Instock Den Haag voor één avond twee Michelinsterren rijk! 

Hoogtepunt duurzaam kerst

2017

Bammetjes Bier lancering in Utrecht

Op 9 juni 2017 breidde Instock uit met Bammetjes Bier. Dit is de zomerse opvolger van Pieper Bier, ditmaal gemaakt van gered brood. En dat wilden we natúúrlijk goed met jullie vieren. Op deze dag werden de eerste Bammetjes Biertjes opengetrokken en geproefd in de mooie tuin van Instock Utrecht– met succes want er werd goed geproost! 

Hoogtepunt Bammetjes Bier lancering

Wereldvoedseldag in Utrecht

Op 16 oktober 2017 was het Wereldvoedseldag en bij Instock vierden wij deze dag met een gezellige documentaire-avond! En natuurlijk ging die documentaire over… surprise, surprise: voedselverspilling! Om het helemaal af te maken, werd deze documentaire bekeken onder het genot van een viergangendiner -uiteraard verspillingsvrij 😉. Overigens kwamen dit soort evenementen vaker terug, zoals de Brommerbios en de kids kookmiddag met thema van de film Ratatouille. 

2018

Swingend eten redden met World Disco Soup Day in Utrecht

Instock Utrecht organiseerde op 28 april 2018 wederom weer een succesvolle editie van Disco Soup Day. Met dit evenement werd het onderwerp voedselverspilling onder de aandacht gebracht en bewustwording gecreëerd. Terwijl iedereen genoot van soep gemaakt van geredde Instock groenten, kon er los worden gegaan op discobeats. Swingend eten redden is natuurlijk nooit verkeerd! 😉

Hoogtepunt World Disco Soup Day

Tomatenreddingsactie in Den Haag en Utrecht

De reddingsactie van de tomaatjes is een herinnering die ons altijd bij zal blijven. Toen we hoorden dat zes miljoen (!) tomaatjes verspild dreigden te worden wegens deukjes en rimpels door de zon, gingen bij ons de alarmbellen rinkelen. Tijd voor actie! Slechts één oproep op Facebook en een reddingsactie om tomaatjes op te komen halen, was geboren. En met groot succes, Zowel in Utrecht als in Den Haag stonden er lange rijen voor de deur om tomaten te komen redden. Zo kregen deze bij jullie een goede bestemming. Of ze nou een fijn onderkomen bij een stichting of buurthuis kregen of jij daarvan thuis je heerlijkste creaties maakte; jullie droegen allemaal bij aan het voorkomen van voedselverspilling. En daar worden wij als Instock natuurlijk hartstikke blij van!

tomatenreddingsactie
Tomatenreddingsactie bij Instock Utrecht

 

Mijlpaal: 500.000 kilo voedsel van de verspilling gered: burgemeesters van Den Haag en Utrecht op bezoek!

Met bara-burgers, pompoenpannenkoeken, kombucha pavlova, gefermenteerde groentekroketten en nog véél meer lekkere gerechten hebben we een hoop voedsel van de verspilling kunnen redden. In 2018 mochten we dan ook de 500.000 geredde kilo’s aantikken. Dit prachtige nieuws lieten we dan ook niet zomaar aan ons voorbij gaan. De burgemeesters van Utrecht en Den Haag namen in onze restaurants de laatste hap naar de half miljoen! Met deze actie spoorden we tevens de politiek aan om voedselverspilling en de bewustwording hierover meer onder de aandacht te brengen. Met groot succes want campagnes omtrent het verspillingsprobleem schieten als paddenstoelen uit de grond en er hebben al veel vorderingen plaatsgevonden. 

Hoogtepunt burgemeesters op bezoek
Burgemeester Krikke op bezoek bij Instock Den Haag
Hoogtepunt burgemeesters op bezoek
Burgemeester van Zanen op bezoek bij Instock Utrecht

2019

Big 5 Birthday diner in Den Haag en Utrecht

Het bleef niet bij 500.000 kilo geredde kilo’s, nee in 2019 stond er maar liefst 700.000 kilo op de rescue teller! Daarnaast bestonden we ook nog eens vijf jaar. Als dat geen dubbele mijlpaal is! Redenen genoeg voor een Big 5 Birthday – já met hoofdletter- bij zowel Den Haag als Utrecht, waarbij men kon genieten van een heerlijk rescued vijfgangendiner. 

Gespot in de media: Den Haag en Utrecht!

Al deze leuke mooie gebeurtenissen en mijlpalen bleven niet onopgemerkt en werden massaal opgenomen door de media. En niet alleen in Nederland werden Instock Den Haag en Utrecht bekend, maar ook in de rest van de wereld! Super tof! Neem een kijkje hieronder waar wij als Instock zoal in genoemd zijn:

In Den Haag:

In Utrecht:

In the spotlight: de Instockies van Den Haag en Utrecht

Al deze bovenstaande evenementen, geredde kilo’s en nog veel leuke herinneringen konden niet gerealiseerd worden als we onze hardwerkende Instockies niet hadden. Van de chefs tot aan de afwassers en van de managers tot aan de bediening: iedereen droeg een steentje bij aan de vermindering van voedselverspilling en aan het bezorgen van een geweldige dag voor de gasten. Wij spreken dan ook een enorme waardering naar deze Instockies uit. You guys rock!

Een impressie van deze mooie momenten

Toen we in ons Instock archief doken, kwamen we een hoop mooi videomateriaal van de mooie hoogtepunten tegen.  Daar worden we natuurlijk heel enthousiast van! Wil je een kleine impressie zien van deze mooie momenten? Bekijk dan de video hieronder.

The Last Rescue

We zouden Instock niet zijn als we voedsel zouden verspillen en daarom gaan wij Instock op 15 en 16 mei out of stock. In Den Haag en Utrecht kun je op deze dag de lekkere drankjes die wij nog op voorraad hebben, voor een laag prijsje meenemen. Zo krijgen ze bij jou nog een goede bestemming! En het is natuurlijk ook een heel leuk aandenken (voor jou én voor ons). 😉 Meer informatie over dit toffe evenement kun je hier vinden: The Last Rescue Utrecht  en/of The Last Rescue Den Haag

Wij willen iedereen bedanken voor je geweldige steun, gezelligheid en samen met jullie hebben we prachtige herinneringen opgebouwd. Op 1 juni verwelkomen we je graag op ons terras in Amsterdam – dan proosten we (nog een keer) samen op deze mooie momenten! 

Wil je nog meer zien van deze leuke herinneringen? Of meer weten over voedselverspilling? Volg ons dan op Instagram, Facebook en Twitter