HvA studenten winnen expositie met project voor Instock

Ruby van den Broek Creative Designer
6 juli 2017

HvA studenten winnen expositie met project voor Instock

Een aantal weken geleden werden wij bij Instock benaderd door de Hogeschool van Amsterdam. Of wij het leuk zouden vinden als een aantal studenten een maand lang aan de slag zouden gaan met een case voor Instock. Natuurlijk! Niks fijner dan een frisse blik op ons verspillingsconcept door aanstormende Amsterdamse talenten.

Vier weken lang werkten er dus verschillende groepjes van de HvA aan ‘storytelling’, gefocust op één van de drie onderdelen van Instock: de restaurants, onze producten (Pieper Bier, Bammetjes Bier en Instock Granola) en bewustwording bij consumenten thuis. Het eindresultaat zou een ‘story’ zijn, uitgewerkt in verschillende media-uitingen. Eén van de groepjes ging er op de eindexpositie zelfs vandoor met de beker. Deze winnende groep bedacht een super grappig educatief concept waarmee kinderen uit de buurt van de restaurants zouden kunnen leren over voedselverspilling – meegenomen in het verhaal door Bobby de Banaan (die door verscheidene gasten en personeel al gespot was in de buurt van het restaurant… Voordat wij wisten dat dit onderdeel van het concept was! Er vielen heel wat kwartjes tijdens de expositie bij ons, haha!)

Het promotiefilmpje van de winnende groep: Bobby de Banaan

Naast het winnende concept, hebben we genoten van de ‘Tasty’-geïnspireerde filmpjes, zelfbedachte festivals en zero waste apps. Al met al een succesvolle maand, waarbij wij voorlopig weer even zijn voorzien van toffe ideeën. En wie weet zien we Bobby de Banaan nog eens terug!

Ook interesse om een (educatie-)project te doen met Instock? Mail dan naar info@instock.nl of kijk wat we nog meer doen.