Instock Challenge: 31 dagen geen eten verspillen!

Ruby van den Broek Creative Designer
31 december 2019

INSTOCK CHALLENGE: 31 DAGEN GEEN ETEN VERSPILLEN!

Wist je dat wij met z’n alle thuis verantwoordelijk zijn voor maar liefst 42% van alle voedselverspilling? En dat dit neerkomt op 41 kilo per persoon per jaar? Stel dat alle Nederlanders besluiten om thuis een jaar lang geen eten meer te verspillen… Dan zou dat zo’n 700 miljoen kilo minder verspilling opleveren! Dat lijkt ons een heel mooi voornemen voor 2020. Maar een jaar niets verspillen is misschien een beetje veel van het goede en daarom beginnen we gewoon bij een maand. Wij dagen jou uit om per 1 januari 2018 mee te doen met de Instock Challenge! Het idee is heel simpel: 31 dagen geen eten verspillen. Doe jij ook mee?

De komende maand trekken wij al onze tips & tricks uit de kast om jou te helpen bij deze mooie uitdaging. Van recepten tot kooktechnieken en van weetjes tot zero waste producten, je gaat het allemaal voorbij zien komen op onze Facebook. Wil je zeker weten dat er niks voorbij glipt? Laat Facebook dan onze berichten als eerste weergeven in je nieuwsoverzicht of hou deze blog goed in de gaten houden.

We vinden het leuk als je laat zien dat jij 31 dagen lang al je ingekochte eten gebruikt en niets weg hoeft te gooien. Deel jouw tips, vragen en resultaten onder de hashtag #instockchallenge op Facebook, Instagram en Twitter. Post jouw beste gerechten met leftovers, creatiefste oplossingen voor het bewaren van voedsel en lekkerste conserveerkunsten.  Loop je tegen problemen aan? Laat het ons weten, wij helpen je graag uit de brand!

SPELREGELS

* 31 dagen geen eten weggooien om voedselverspilling tegen te gaan
* Challenge start vanaf 1 januari 2020
* Deel jouw ervaringen en stel jouw zero waste vragen via FacebookInstagram en Twitter met #instockchallenge
* Ohja enn… de meest fanatieke food rescuer krijgt in februari een mooie prijs!

instock challenge