Pieper Bier Granola Beer for Breakfast

Recept bierbostel granola

Ruby van den Broek Creative Designer
9 januari 2018
RECEPT BIERBOSTEL GRANOLA: Echte helden eten beer for breakfast

Bij Instock brouwen wij ons eigen Pieper Bier en Bammetjes Bier van geredde producten. En toch valt er nog meer te redden dan alleen de aardappels en het brood. Want menig bierbrouwer weet dat je na het brouwproces een goedje overhoudt dat bierbostel heet. Een prutje bestaande uit het restant van de mout en in het geval van onze Instock biertjes: aangevuld met de restanten van aardappels en brood. Nu gaat bierbostel in de meeste gevallen naar de veevoer, maar volgens de Ladder van Moerman is een humane bestemming voor reststromen vele malen beter. Maar goed, wat doe je met zo’n prutje granen? Granola maken natuurlijk! En zo het geschiedde.

We zijn bij Instock dus de reststromen van onze reststromen aan het verwaarden. Beer for breakfast is een voedingsrijk ontbijtje met granola van bierbostel, sinds kort verkrijgbaar in onze restaurants. Maar ook een aantal amateur-bierbrouwers hebben de bierbostel-granola ontdekt. Zo ook #instockchallenge ’r Wiemer. Hij gaf zijn eigen draai aan het recept van onze chef Lucas Jeffries en deelt deze met jullie!

Recept bierbostel granola

Benodigdheden:

  1. 500 gr bierbostel (uiteraard)
  2. 100 gr honing
  3. 100 ml water
  4. 500 gr havermout
  5. 100 ml zonnebloem olie
  6. 5 gr kaneel
  7. 100 gr garnituur (noten, rozijnen, wat je lekker vindt)

Recept

Doe de bostel, havermout en olie in één grote bak en mix. Stort het daarna uit op een bakplaat en bak het in een voorverwarmde oven op 150 graden Celsius tot het knapperig en bruin is. Zorg ervoor dat je om de 15 minuten even roert. Laten het afkoelen, mix het met het garnituur en bewaar de granola dan in een vacuümzak of weckpot.

Et voila, je kunt de komende tijd genieten van jouw persoonlijke zero waste beer for breakfast! Oh en: wees lekker creatief met dit recept! Als jij toevallig nog chai kruiden of geraspte wortel en vanille in huis hebt, gooi het er doorheen! Wie weet ontdek jij een hele nieuwe, verrassende smaak 😉

Ben je benieuwd naar deze Beer for Breakfast granola, maar wil je het liever niet zelf maken? Probeer dan eens onze Instock Granola.

 

 

Foto’s: Wiemer Viet | www.wiemerviet.com