broccolimousse

Instock Challenge: broccolimousse

Michael van Emmerloot Chefkok Den Haag
2 januari 2018
Broccolimousse

Voor de Instock Challenge kregen wij een vraag binnen van Josje Wijnands: wat kun je eigenlijk doen met de stronk van bijvoorbeeld een broccoli? Chef-kok Michael deelt zijn recept voor broccolimousse!

Veel mensen gooien de stronk van de broccoli weg als ze alle roosjes er afgeplukthebben. Zonde, want ook de stronk is eetbaar en lekker en kun je gewoon gebruiken, zoals voor de soep, cremes en purees. Dit keer maak ik er een mousse van. Simpel, mooi van kleur en leuke toevoeging voor je gerecht!

Wat heb je nodig?
  • 500 gram broccoli stronken
  • Zout
  • Peper
  • 200m ml zonnebloemolie
  • Slagroomapparaat met gaspatronen

 

Bereiding
  1. Snijd de broccoli stronken in kleine stukjes en kook de broccoli tot het gaar is (zo’n 5 minuten);
  2. Pureer de broccoli in een blender en breng het geheel op smaak met peper en zout;
  3. Voeg de zonnebloemolie toe, doe het mengsel in het slagroomapparaat en schud goed;
  4. Spuit de broccolimousse op een bord en serveer het bijvoorbeeld bij een visgerecht of pasta.

Tip:Heb je geen slagroomapparaat? Serveer dan gewoon een heerlijke broccoli creme in plaats van mousse.

Benieuwd naar welke trucs onze chefs nog meer uit hun mouw kunnen schudden? Kom dan eten in ons restaurant in Amsterdam, Utrecht of Den Haag!