Instock-Challenge-gedroogd-groente-fruit-poeder-lucas-jeffries

Instock Challenge: gedroogd groente- en fruitpoeder

Lucas Jeffries Head-Chef
22 januari 2018
Instock Challenge: gedroogd groente- en fruitpoeder

Bij Instock maken we elke dag verse sapjes van gered fruit. Na het persen van zoveel sap heb je alleen wel veel pulp over. Wat kan je daar nou mee? Chef Lucas begon te experimenteren en bedacht: waarom gaan we het pulp niet drogen? Inmiddels zijn we fan van dit groente- en fruitpoeder & drogen we erop los!

Benodigdheden:
  • Fruit (of groente!) pulp
  • Een oven
Bereiding:

Verspreid een superdun laagje pulp over een bakplaat en doe dit in de oven op de laagste stand. Je kunt dit het beste ’s nachts doen, omdat het pulp wel een aantal uur nodig heeft om helemaal droog te worden. Als het pulp helemaal hard en droog is geworden kun je het uit de oven halen en op de hoogste stand in de blender doen voor een paar seconden. Et voila, groente- of fruitpoeder!

Dit poeder kun je heel goed gebruiken in gerechten en desserts. Naast dat het heel lekker smaakt, kun je je borden er ook heel mooi mee opmaken. Dus heb jij binnenkort een etentje? Verras je gasten dan met wat home made groente- of fruitpoeder op hun bord!

Tip: wil je extra dimensie in de smaak? Fermenteer het pulp dan voordat je het droogt.

Foto: Op de foto zie je wortelpoeder, rode bietenpoeder en tomatenpoeder. De smaken zijn zelfs umami te noemen én het ziet er ook nog cool uit! Bron: lucasjeffries.com

Instock-Challenge-gedroogd-groente-fruit-poeder-lucas-jeffries