Instock-Challenge-Zoete-Spaanse-Pasta-Tortilla

Instock Challenge: zoete pasta tortilla

Sammy Ford Zelfstandig werkend kok Instock Utrecht
10 januari 2018
Zoete pasta tortilla van teveel gekookte pasta

Voor de Instock Challenge kregen wij een vraag binnen van Nienke: wat kan ik maken van mijn teveel gekookte pasta? Instock kok Sammy geeft antwoord en deelt haar recept voor zoete pasta tortilla.

Je kent het wel, je hebt teveel pasta over. Misschien had je jezelf of je gezelschap overschat, meer eters verwacht of was je uitgeschoten met de zak pasta. Het is misschien net niet genoeg voor een geheel bordje pasta, maar… heb je toevallig ook nog een bruine banaan en melk liggen? Combineer alles dan tot een zoete pasta tortilla. Verrassend lekker en de pasta zorgt voor een heerlijke bite! Sammy maakte dit gerecht in een klein pannetje, maar het recept is gebaseerd op een springvorm van 24cm.

Recept

Ingrediënten

  • 200 gram restjes gekookte pasta, bijvoorbeeld penne
  • 1 tot 2 bananen
  • Boter om in te vetten
  • 250ml ei
  • 250ml volle melk
  • 1tl kaneel
  • 50gr suiker
  • Ook nodig: springvorm van 24cm

 

Bereiding

  1. Mix de ei en de melk en voeg kaneel toe;
  2. Prak met een vork de bananen in een schaaltje;
  3. Vet het de springvorm (of in ons geval het pannetje) in met boter. Je kunt ook bakpapier gebruiken;
  4. Snij de pasta fijn en voeg deze toe aan de geprakte bananen;
  5. Voeg de eimix toe aan de banaan/pasta mix;
  6. Giet de mix in je springvorm;
  7. Bak de zoete pasta tortilla in de oven op 180 graden in ongeveer 20-25 minuten, je kunt met een prikker testen of de zoete pasta tortilla gaar is;
  8. Haal de tortilla uit de oven en verdeel gelijkmatig een laagje suiker over de tortilla;
  9. Je kunt het laagje suiker karameliseren met een creme brulee brander of onder de grill van je oven.
  10. Et voila: de zoete pasta tortilla, een combinatie van een Spaanse tortilla, creme brûlée, pastagerecht en bananencompote.

Eet smakelijk!

Psst.. ben je benieuwd naar de andere zero waste & leftover Instock recepten? Lees dan onze blog of kom eens langs in een van onze restaurants