Instock chefs aan de slag met moederkoek

Ruby van den Broek Creative Designer
1 april 2017
INSTOCK CHEFS AAN DE SLAG MET MOEDERKOEK

Vergeet de goji bessen, chia zaad en moerbeien: moederkoek is de nieuwe superfood. De moederkoek of: placenta, schijnt namelijk bomvol voedingsstoffen te zitten! Het bevat grote hoeveelheden eiwitten, zink, ijzer, hormonen en vitamine B-12. Zonde – vinden wij – dat dit waardevolle product van moeder natuur in veel landen nog tot het ziekenhuis afval behoort.

In Engeland is het eten van de moederkoek al een trend die steeds vaker de kop op steekt. Nu er begin 2017 in ons team maar liefst drie Instockies vader of moeder worden, is het tijd dat we het taboe overboord gooien. Daarom gaan onze chefs aan de slag met de placenta!

“Het weggooien van de placenta is ontzettend zonde,” zegt Freke van Nimwegen. “We strijden iedere dag tegen verspilling en dit hoort daar ook bij. Onze chefs experimenteren maar al te graag met eten. Ik weet zeker dat ze er in onze keuken heerlijke gerechten van weten te maken.”

Verwerkt in een lasagne, een burger of geroosterd in de oven: het kan allemaal. Laten we toewerken naar de zero waste maatschappij, waarin er nooit meer moederkoek verspild wordt.

Wat vind jij hiervan? Laat het ons weten #moederkoek

PS. Smaakt heerlijk met als voorafje een kikkerbil… 1 april!