Instock en Food Line Up lanceren Circular Food Court op DGTL Festival

Jill Paat Community Manager
13 maart 2019

Instock & Food Line Up lanceren Circular Food Court op DGTL Festival

Jaaaa, we hebben groot én goed nieuws: samen met Food Line Up lanceren we een heuse Circular Foodcourt op het aankomende DGTL Festival in Amsterdam. Hoe gaaf is dat! Met het streven om in 2020 het eerste circulaire en klimaatneutrale festival ter wereld te worden, zet DGTL een mooie volgende stap door samen met ons het voedselsysteem om te draaien.

Vorig jaar introduceerde het festival al een circulaire foodcourt, waarbij voedselafval werd omgezet in compost. Dit jaar wordt er ook naar de voorkant gekeken. Er zal namelijk voor het eerst gekookt worden met producten die anders verspild zouden worden. Een ontzettend belangrijke stap, want nog steeds wordt wereldwijd een derde van al het geproduceerde eten verspild. Bij Instock proberen we iedere dag zoveel mogelijk kilo’s eten van de verspilling te redden in onze restaurants, maar we werken net zo graag samen met andere horeca en traiteurs die voedselverspilling tegen willen gaan. Hoe meer zielen, hoe meer impact! Daarom leveren wij dit jaar gered groente en fruit bij DGTL om zo een nieuwe bestemming te creëren voor deze onverkochte producten.

 

Wat ons betreft een geweldige vooruitgang. Op deze manier kunnen we niet alleen nog veel meer kilo’s van de verspilling redden, maar we kunnen hiermee ook een hele grote, nieuwe groep mensen bereiken die we door middel van de Circular Food Court bekend kunnen maken met het thema. Zo zie je maar dat er bij het opzetten en organiseren van een festival hartstikke goed circulaire en duurzame keuzes gemaakt kunnen worden. Genoeg reden voor een feestje, toch? ;-).

 

DGTL Festival Amsterdam vindt plaats op 19, 20 en 21 april 2019 .
Ben jij erbij? Haal je tickets hier
Wil je zelf een circulair bord met eten op tafel zetten?
Kijk dan eens naar ons kookboek Circular Chefs, waarmee je klimaatvriendelijk leert koken.