Instock Den Haag

Instock Den Haag is een feit!

Freke van Nimwegen Mede-oprichter
2 augustus 2016

Instock Den Haag: Yes! Instock heeft op 29 juli officieel de deuren geopend van hun restaurant in Den Haag. Het was een geslaagde Grand Opening, een dag gevuld met memorabele speeches, goede muziek, polaroids en natuurlijk heerlijk geredde hapjes van onze chefs!

Een hartig woordje

Het restaurant begon om 15.00 uur vol te stromen. Bart Roetert, Selma Seddik en Freke van Nimwegen begonnen de opening met een speech. We vertelden trots over het ontstaan van Instock, de belangrijke creatieve rol van de chefs en de nieuwe vestiging. Hierna was Haagse wethouder Rabin Baldewsingh aan de beurt. Hij verraste ons met een prachtige toespraak over onze omgang met Moeder Aarde en de rol van voedsel in de wereld. Jan Ernst de Groot sprak namens  Ahold Delhaize over hun bijdrage aan Instock en hoe zijn voedselverspilling tegengaan. Maurits Groen, ondernemer van onder andere WakaWaka, volgde met speech over de huidige levensstijl van de mens, de impact hiervan en waarom we deze zo snel mogelijk moeten veranderen. Kortom, een middag vol inspirerende verhalen en onderwerpen waar Instock voor staat: voedselverspilling tegengaan en bewustzijn bevorderen.

Groente kunst


Voor Instock Den Haag heeft fotojournalist Kadir van Lohuizen een prachtige fotoexpositie verzorgd met foto’s van zijn serie
where will we go?. Zijn foto’s van over de hele wereld vertellen het indrukwekkende verhaal over hoe de aarde veranderd door de stijgende zeespiegel. Hiermee laat hij zien dat klimaatverandering (nu al!) immense gevolgen heeft. Beneden hangen er een kunstwerk van Moniek Dams en schilderingen van Cecile Hooijdonk, haar werk gemaakt is van echte groenteverf!

Instock Den Haag

Onze tweede vlaggenschip is neergestreken op het mooiste plekje van Den Haag, aan de Hofvijver. Deze locatie heeft het ontwerp collectief MOS helemaal Instock weten te maken, door gebruik van duurzame en hergebruikte materialen. Zoals de lampen van gerecycled karton en hout van Waarmakers.

Bovendien heeft we (dankzij het platform Pulp fabrics) ein-de-lijk een partner voor onze personeelskleding gevonden met dezelfde circulaire mindset als Instock. Onze shirts, schorten en truien zijn van Pure Waste en de naam zegt het al: ze zijn gemaakt van 100% gerecycled textiel. Per shirt wordt hiermee 2700 liter aan water bespaard. De samenwerking met dit vooruitstrevende bedrijf is opgezet door wat ons betreft al een feestje waard!

In Den Haag hebben we in plaats van de elektrische auto zoals in Amsterdam, een food rescue bakfiets. Ook in Den Haag gaan wij dagelijks langs Albert Heijns in de omgeving om producten op te halen die anders weggegooid zouden worden. Onze creatieve chefs maken er vervolgens prachtige gerechten van. Een banaan met een bruin plekje wordt bijvoorbeeld een bananencake en een paar gehavende worteltjes worden omgetoverd tot een heerlijke soep. 

Nieuwsgierig geworden? Reserveer hier snel je tafel! 

Adres restaurant Den Haag: Buitenhof 36, 2513 AH Den Haag
Openingstijden: maandag t/m zondag van 8.30 tot 23.00.

Bekijk hieronder de aftermovie van de Grand Opening van Instock Den Haag!