Instock Granola is gemaakt van bierbostel. Er zijn twee smaken: Amandel, kaneel, honing en kokos, chocolade, noten.

Instock granola: Zo haal jij je 30 gram vezels per dag!

Een profielfot van Heleen Stagiare Community Management by Instock
Heleen Sanders Community Management Stagiaire
30 september 2019

Instock Granola: Zo haal jij je 30 gram vezels per dag!

Krijg jij genoeg vezels binnen? Wist je dat je 30 tot 40 gram vezels per dag moet eten? Dat is meer dan je denkt! Deze hoeveelheid wordt aanbevolen door Het Voedingscentrum omdat vezels enorm belangrijk zijn voor je spijsvertering. Ze zorgen ervoor dat je je langer vol blijft voelen en verminderen het risico op hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en darmkanker. Maar goed nieuws, met onze vezelrijke Instock Granola begin je je dag echt goed en krijg je gelijk ongeveer 1/3e van je dagelijkse vezels binnen!

Oké, er is dus genoeg reden om te zorgen dat je voldoende vezels binnen krijgt. Maar hoe doe je dat dan? Vezelrijke producten zijn onder andere groente: fruit, aardappelen, volkorenbrood, ontbijtgranen en noten. Zet die dus vooral op je boodschappenlijst!

Instock Granola

Onze Instock granola

Wij helpen jou graag om genoeg vezels binnen te krijgen. Met een portie Instock granola gemaakt van bierbostel krijg jij al tussen de 7 en 15 gram vezels binnen. Dit gaat uit van een portiegrootte tussen de 30 gram (klein) en 70 gram (groot). Als je kiest voor onze granola heb je al ongeveer 1/3e van de aanbevolen hoeveelheid binnen! Hey vezel-lover, dat is een dubbel goed begin van je dag!

De granola is te vinden in twee heerlijke smaken:

  • Amandel, kaneel, honing
  • Kokos, chocolade, noten

 

We willen niet opscheppen maarrehh..

Het hoofdingrediënt bierbostel is dus hartstikke vezelrijk én een geweldige bron van eiwitten. Instock Granola wint het – dankzij de bierbostel als ingrediënt – met grote afstand van de andere verantwoorde granola’s in het schap (zie diagram hieronder).

Vezels in Instock Granola

Nóg niet overtuigd?

Met deze granola zetten we een stap dichterbij de circulaire economie. Hoe dan? In samenwerking met Brouwerij Troost bracht Instock eerder al Pieper Bier en Bammetjes Bier uit. De biertjes worden gemaakt van aardappelen en boterhammen die anders verspild zouden worden. Tijdens het brouwen blijft er echter een moutrestant over, het bierbostel. Dit granen restproduct wordt vaak verwerkt tot diervoeding, maar een groot deel wordt nog verspild. En dat terwijl het ontzettend voedzaam is! Door hier granola van te maken, krijgt ook de reststroom van bier zelf een goede bestemming. Zo wordt er echt niets meer verspild!

“De circulaire economie is de toekomst, wij willen graag laten zien wat voor mooie producten er nog te maken zijn van reststromen zoals bierbostel”, aldus Selma Seddik van Instock.

 

Verkrijgbaar bij Albert Heijn

Benieuwd naar de granola’s? Beide varianten staan in de schappen van 145 Albert Heijn supermarkten in Nederland en België. Check hier de verkooppunten. Op die manier kunnen nog meer mensen hun steentje bijdragen aan de strijd tegen voedselverspilling.

Ben je benieuwd hoe je de lékkerste ontbijtjes met deze granola kunt klaarmaken? Wij hebben in deze blog alvast vijf ontbijtjes voor je op een rijtje gezet.