Instock Home: lekkere recepten van onze Instock chefs
Afgelopen dagen hebben we jullie via onze sociale mediakanalen Instagram, Facebook en Twitter kennis laten maken met Instock Home. Hierbij dagen we je uit om de gerechten en tips die wij bij Instock gebruiken, ook in jouw keuken toe te passen! Want ook al zijn de Instock deuren nu tijdelijk gesloten, we zetten onze missie om voedselverspilling te verminderen samen met jou door! “Check what’s Instock” was de eerste challenge en challenge twee was “Help een lokale ondernemer”. Kun je deze challenges afstrepen? Check, goed bezig! Met de producten die jij in huis hebt, of de producten die je nieuw gekocht hebt bij een lokale voedselproducent, is het tijd om deze mooie ingrediënten om te toveren tot de lekkerste gerechten! En om dat nog makkelijker te maken delen Sous-Chef Maaike van Instock Utrecht en Chef Andreas en Sous-Chef Chris van Instock Amsterdam graag hun passie en lekkerste gerechten met jou! Lees (en kook) je mee?
Oh, en voor we beginnen nog een fun fact: (bijna) alle ingrediënten zitten in de Support Your Locals Box! Handig, hè?
Havermout- banaan pannenkoekjes – Sous-chef Maaike van Instock Utrecht
Echt een aanrader voor een lekker ontbijt!
Gepofte aubergine – Sous-chef Maaike van Instock Utrecht
Vegan tortellini en gnocchi van pompoen – Chef Andreas en Sous-Chef Chris van Instock Amsterdam
Bereiding vegan tortellini en gnocchi van pompoen:
Maak eerst de pompoenpuree. Hiervoor heb je het volgende nodig:
400gr pompoen, 125 ml kokosmelk, olijfolie, zout en peper
Rooster de pompoen met olijfolie, zout, peper op 190 graden tot het gekarameliseerd is (25-30min). Mix het vervolgens met de kokosmelk tot het glad is. Haal het door een fijne zeef en laat het afkoelen.
Maak dan het deeg. Hiervoor heb je nodig:
200 gr pompoenpuree, 400gr bloem, 10gr olijfolie, 4gr xanthaangom
Meng de ingrediënten hiervoor door elkaar en kneed tot het deeg elastisch en glad aanvoelt (6-8 min.)
Wikkel het in met huishoudfolie en laat het een nacht rusten.
Ready to make the gnocchi! Je hebt nodig:
250 gr pompoenpuree, 250gr ricotta, 200gr bloem
Meng alle ingrediënten tot een deeg. Meng niet te veel. Wanneer het begint samen te komen, vorm je het deeg tot een grotendeels glad, afgerond klein brood. Snijd plakjes van de mal af en rol ze allemaal uit tot een groot touw. Snijd het touw in hapklare stukjes. Kook ze in kokend gezouten water totdat ze naar de bovenkant van de pot stijgen. Verwijder ze onmiddellijk met een schuimspaan.
Serveer ze met bruine boter, ricotta en verse salie. Enjoy!
We zijn heel benieuwd naar jouw creaties! Deel je ze met ons op Instagram, Facebook en Twitter? 🙂