Google meets instock

Instock meets Google in Silicon Valley

Bart Roetert Mede-oprichter
25 april 2018

Instock meets Google

Afgelopen week werd ik namens Instock op een heel bijzondere plek uitgenodigd. Ik mocht een presentatie geven tijdens Google Food Lab, op het hoofdkantoor van Google in Mountain View, California. Waarom? Voedselverspilling is in de Verenigde Staten een serieus probleem. 40% van alles wat geproduceerd wordt, wordt hier verspild. Het is een pijnlijk gegeven dat van al het eten wat in de VS wordt verspild, je alle mensen die ter wereld hongerlijden, kan voeden. De internetgigant wil hier graag een stokje voor steken en nodigde daarom initiatiefrijke ondernemers uit.

instock meets google

Samen gaan we dit probleem aanpakken

Ik vind het supergaaf dat ik een idee, dat ik samen met drie anderen aan de keukentafel op de Burmanstraat in Amsterdam heb bedacht, heb kunnen presenteren aan de gamechangers van Google. Behalve een aantal bekende Nederlandse usual suspects uit de foodwereld, zoals Bob Hutten van de Verspillingsfabriek, was er ook een breed internationaal gezelschap. Denk hierbij aan CEO’s van de grotere bedrijven en banken ter wereld, professoren van de meest toonaangevende universiteiten en andere hoofdrolspelers in de wereldwijde voedselindustrie. Tijdens deze week, dat bestond uit veel presentaties over voedselverspilling en duurzaamheid, was er voor ondernemers ook nog ruimte om gedachtes uit te wisselen. Iedereen stond met zijn neus dezelfde kant op: samen gaan we het verschil maken

Google meets Instock
Groot, groter, grootst

Wereldwijd is Google verantwoordelijk voor 178.000 maaltijden per dag, in meer dan 224 (bedrijfs)restaurants. Daarom sprak de vooruitstrevende en ondernemende vibe van Google mij enorm aan. Wie weet kom ik hier nog wel een keer terug. Want hoe logisch is het, om de Instock gedachte te verspreiden in een in omgeving waar het allermeest te winnen is?