Team Instock Utrecht

Instock Utrecht is geopend!

Freke van Nimwegen Mede-oprichter
25 december 2016
Instock Utrecht is geopend!

Wauw, wat is het allemaal snel gegaan! We begonnen met een pop-up restaurant op het Westergasterrein in Amsterdam West in 2014 en nu – 2,5 jaar later – kunnen we meedelen dat Instock Utrecht is geopend. Dit is ons derde permanente restaurant, naast Amsterdam en Den Haag.

In het weekend van 17 en 18 december was het dan eindelijk zover: Instock Utrecht opende de deuren! Twee dagen vol live muziek, speeches, workshops, Glühwein, geredde hapjes, en viergangendiners.

 

Openingsdag 1

Om 15.00 uur stipt openden we de deuren en binnen een half uur stond het restaurant helemaal vol. De gasten werden verwelkomt met speeches van medeoprichter Freke, Cees van Vliet van Ahold, Mira ter Braak van MOS Collectief en restaurantmanager van Instock Utrecht Lisa Seebregs. Er was live muziek, een gluhweinbar, geredde hapjes en drankjes en het promotiezeil wat eerst aan het hek hing werd live omgetoverd in zero waste tasjes. De opbrengst van de tasjes wordt 100% geïnvesteerd in de creatie van een online lespakket van Instock over voedselverspilling voor basisscholen.

Als slot volgde het allereerste viergangendiner van Instock Utrecht: een Thaise pompoensoep met kokos, gepofte rijst en paprikakrullen, een tussengerecht van gerookte makreel met rode kool, een hoofdgerecht van gepekelde varkenshaas, kimchi, paksoi en als laatst het nagerecht: een perenbeignet met een gel van melk en vanille en gefermenteerde perensaus.

 

Openingsdag 2

Laura van Keet Smakelijk verzorgde een gezellige kliederboel met de Instock Cooking voor kinderen workshop. De kids gingen aan de slag met gezonde hapjes met onder andere tomaat, sla, wortel. Mmmm! Ook thuis met de kinderen aan de slag? Het uitgebreide verslag met recept vind je op de website van Keet Smakelijk.

Jorrit Kiewik van Youth Food Movement, onze nieuwe bovenburen in Utrecht, volgde met een food quiz over de voedselketen. Tot slot was Babette Porcelijn aan het woord, schrijfster van het boek De Verborgen Impact. Ze nam onze gasten mee in de indrukwekkende verborgen impact van eten, van productie tot levering, verpakking en verspilling. Bovendien werd iedereen uitgedaagd om goede voornemens op te schrijven voor een eco-neutraal of eco-positief leven.

 

Instock Utrecht

Ons derde vlaggenschip bevindt zich in het upcoming stadsdeel Lombok in Utrecht, aan de Vleutenseweg. Het historische pand is een voormalige directeurswoning van machinefabriek Jaffa, wat zich in 1880 in Utrecht vestigde. Achter het pand zit een groot terras, waar je in de zomer de hele dag zon hebt. Het interieur, vol met hergebruikte elementen en duurzame materialen, is wederom verzorgd door MOS Collectief.

Nieuwsgierig geworden? Reserveer hier snel je tafel!
Adres restaurant Utrecht: Vleutenseweg 382, Utrecht
Openingstijden: maandag t/m zondag van 8.30 tot 23.00.

 

Proef de sfeer

Bekijk hieronder de aftermovie van de opening van Instock Utrecht:

 

Samen eten redden?

Wil jij samen met ons Instock Utrecht opbouwen? We zoeken nog koks om ons keukenteam compleet te maken! Check de vacaturepagina!