vernieuwde drankenkaart

Instock’s vernieuwde drankenkaart: van bio-bubbels tot superspeciaalbier

2 augustus 2017
Instock’s vernieuwde drankenkaart

Bij Instock kunnen we nooit lang stilzitten. Er wordt aan de lopende band aan verandering gedacht. Wat ons meeste recente project was? Het aanpakken van de drankenkaart – deze kon namelijk nog specialer worden! Het menu bestond eerst voornamelijk uit wisselende biertjes en wijntjes, maar nu kunnen we jullie met trots een vernieuwde drankenkaart presenteren! Cheers 🙂 Wil je weten hoe het precies zit? Lees gauw verder!

vernieuwde drankenkaart

Waarom?

Voor een sociale onderneming als Instock is het belangrijk om te kijken naar alle facetten van duurzaam ondernemen. We serveren viergangendiners van onverkocht eten, maar hoe leuk is het om het sociale aspect van Instock door te trekken in de gehele organisatie? We zijn daar al mee bezig geweest. Denk maar aan onze hergebruikte schoolstoelen, kledinghangers van oude winkelwagens en gerecyclede lampen. Wat ons betreft hoeft het hier overigens niet te stoppen! Daarom zijn we de afgelopen tijd druk bezig geweest om voor onze drie restaurants in Amsterdam, Den Haag en Utrecht een nieuw drankenmenu samen te stellen. Wie het laatst drinkt, drinkt het best!

vernieuwde drankenkaart - credits Natalia van der Zalm

Verantwoord biertjes drinken

We wilden niet zomaar een paar willekeurige drankjes op ons menu zetten. Er is juist bewust gekeken naar mooie bieren en wijnen die bij ons concept passen; volgens ons verdienen die een podium. En uit de selectie zijn mooie samenwerkingen ontstaan! Wat dacht je van het bier van Brouwerij de 7 Deugden? Bij deze brouwerij werken mensen voor wie een baan niet vanzelfsprekend is. Ze voorzien ons van onder andere een heerlijke Tripel, een Witbier en hun pièce de résistance: een Stout! Daarnaast schenken wij ook bier gemaakt van Amsterdams regenwater: het Hemelswater van Brouwerij de Prael. Deze brouwerij is een Echt Amsterdams erkend initiatief. Dat betekent dat ze bijdragen aan een beter Amsterdam op sociaal, cultureel en maatschappelijk gebied. Wauw! Dat is pas verantwoord een biertje drinken, toch? Oh en psst: ons eigen Pieper Bier en Bammetjes Bier is natuurlijk ook te verkrijgen. Kun je nog eens even wat aardappels en broodjes redden 😉 .

vernieuwde drankenkaart

 

Wine & dine

De vernieuwing stopt niet bij de biertjes. Op onze menukaart zijn ook mooie wijnen te vinden! Naast dat we met reststromen van wijn werken, hebben we nu ook besloten om drie vaste wijnen met een mooi verhaal te verkopen. Hieronder valt onze huiswijn No House Wine. Wait, what? Van deze heerlijke Shiraz uit Zuid-Afrika gaat namelijk 25 cent per verkochte fles naar een speciaal huizenbouwproject in Zuid-Afrika. Hierdoor kan de wijnboer voor al zijn medewerkers een huis garanderen! Onze witte huiswijn is een Viognier uit Chili. Wat het verhaal hierachter is? Deze wijnboer gebruikt 14% minder glas voor zijn flessen, waardoor het transport lichter wordt en dus minder CO2 wordt uitgestoten. We hebben ook een biologisch bubbeltje in de aanbieding: de Zuid-Afrikaanse Vonkelwijn van Stellar Organics. Stellar werkt ook nog eens volgens de fairtrade principes. Daar gaat je hart toch ook een beetje van vonkelen?

vernieuwde drankenkaart

 

Ook alcoholloos genieten!

Naast onze biertjes en wijntjes hebben we ook een paar cocktails in de aanbieding. Daaronder valt een heuse Instocktail (gemaakt met de ingrediënten die er op dat moment aanwezig zijn). Geen alcoholfan? No worries, want we hebben genoeg frisjes. Ook bieden we een huisgemaakte ijsthee aan en hebben we elke dag een anders vers sapje voor je in de aanbieding. Als je nog meer wilt redden, kan dat zeker! Wij verkopen in onze Instock shop allerlei mooie producten die vanuit reststromen ontstaan zijn. Denk hierbij aan de soep van Kromkommer en de jams van Potverdorie en Potje Met. Er zijn dus genoeg manieren om duurzaam te drinken en te eten. Een biertray of homemade ijsthee, we vinden het allemaal oke!

vernieuwde drankenkaart

Meer info?

Check voor meer info over de vernieuwde drankenkaart ons menu en reserveer hier je tafeltje.