Binnenkijken bij Instock Utrecht!

Foto van Lisa
Lisa Seebregs General Manager
30 december 2016

Yes, Instock is nog een restaurant rijker! En ook dit keer weer met een prachtig interieur ontworpen door MOS collectief. De villa, die van oorsprong bij de Jaffa fabriek hoorde, is flink onder handen genomen en omgetoverd tot een sfeervol restaurant.

In onze missie tegen voedselverspilling koken wij zoveel mogelijk met de producten die we ‘in stock’ hebben en verkopen we daarnaast ook een aantal producten die hierbij aansluiten, zoals ons eigen Pieper Bier, kookboek Instock Cooking en Kromkommer soepen. Al deze producten worden getoond in de vele kasten die in het restaurant staan, er is verder namelijk geen bergruimte voor de rescued wijnen.

Bij de inrichting is niet alleen gedacht aan het duurzame hergebruik van meubels en materialen, maar ook juist materialen die door gebruik steeds mooier worden, die na tien jaar juist op hun mooist zijn. Dit is gedaan door met eikenhout en staalconstructies te werken, materialen die robuust en stevig zijn. Hergebruikte meubels komen terug in de vorm van oude bijbelstoelen in het restaurant en schoolstoelen in de Stockroom, een oude koelkast lade als een wandrek en hangen er boven de bar lampen van Waarmakers, welke zijn gemaakt van upcycled materialen.

Een grote verandering, vergeleken met de andere restaurants, is de kleur geel in plaats van Instock-groen. Waarom? De ruimte ligt 1,5 meter dieper vergeleken met de weg, het staat als het ware in een kuipje. De zon draait gedurende de dag om het pand heen en schijnt dus altijd naar binnen. Dit in combinatie met de gele kleur, zorgt ervoor dat de zon je altijd tegemoet komt wanneer je lang loopt en naar bInstock Utrecht Vleutenseweg - Instock zet voedselverspilling op de kaartinnen kijkt.

Als laatste zijn er drie verschillende exposities te zien, die elk op een andere manier een link hebben met duurzaamheid, voedsel of verspilling.

 

In de Stockroom hangt werk van Lizette Schaap met als titel 3P’s, met deze serie wil ze ons wijzen op ons consumptie gedrag en de gevolgen hiervan. Haar doel is bewust leven in het heden en meer rust in mijn leven krijgen. Om dit te bereiken houdt ze zich vast aan het duurzaamheidsprincipe 3P’s. Een evenwichtige balans tussen people, planet en profit.

Door het restaurant heen hangen illustraties en schilderijen van Jelena Flau uit de serie Wintergroente. Met Wintergroente drukt zij levendigheid en frisheid in haar kijk op voedsel uit. Groen leven en werken staan bij Jelena voorop, zij laat op haar manier de kijker deel nemen aan haar betrokkenheid met leven, natuur en kunst. In ieder illustratie vindt je altijd een wisselwerking tussen mens en groente.

De derde expositie is te vinden in de kleine Stockroom, die dient als vergaderruimte, deze is van Annet Dekker. Deze serie is een aanklacht op het verkeerde gebruik van plastic bij voeding en de kunststoffen die in ons eten zit, hierbij heeft ze een fotoserie gemaakt waarbij het plastic uit onze voeding barst.

Bij elkaar heel veel verschillende elementen die het concept van Instock uitstralen. Wil je ook een kijkje komen nemen? Reserveer via deze pagina!