Instock Toko ferdinand bolstraat

Laatste dag pop-up Instock Toko

Freke van Nimwegen Mede-oprichter
16 september 2016

In februari 2015 openden wij de deuren van onze Toko op deze mooie pop-up locatie aan de Ferdinand Bolstraat. Een leegstaande AH To Go opvullen: een mooie kans om meer voedselverspilling op de kaart te zetten. We hebben onwijs veel plezier gehad van deze tijdelijke ruimte! Op 30 september is de tijd gekomen dat de pop-up periode erop zit en we de deuren van de Toko sluiten. Bedankt voor jullie enthousiasme om samen met ons eten te redden! En blijf ons volgen in onze missie, met restaurants in Amsterdam, Den Haag en straks ook Utrecht.

 

Save the date

Op de laatste dag dat we open zijn, vrijdag 30 september vanaf 17 uur geven wij een we-gaan-door feestje in de Toko voor alle vaste klanten. Het wordt gezellig, dus zet hem snel in je agenda!

 

Vraag & antwoord

WAAROM GAAT DE TOKO SLUITEN?
De Instock Toko was eigenlijk een pop-up locatie. We wisten van te voren al dat het om een tijdelijk pand ging. We hebben met liefde de tijdelijke leegstand opgevuld en daardoor nog meer kilo’s eten kunnen redden. Het was een mooi avontuur: een nieuw concept testen van take-away rescued food! Nu geven we het pand weer terug aan de huurder die er binnenkort weer zelf invulling aan gaat geven.

GAAT INSTOCK NU TOKO’S OPENEN OP ANDERE LOCATIES?
Nee, we zullen ons blijven ons focussen op ons restaurant concept. Dat sluit niet uit dat we geen take-away dienst meer gaan aanbieden, maar we zijn niet van plan om hier aparte locaties voor te openen. Met Instock hebben we 2 doelstellingen: voedselverspilling reduceren (kilo’s redden!) en bewustzijn bevorderen. In het restaurant komt wat ons betreft alles samen. Vandaar dat we niet meer toko’s gaan openen en onze aandacht richten op onze restaurants in Amsterdam, Den Haag en straks Utrecht.

WAT KUN JE VAN ONS VERWACHTEN?
Instock is in 2,5 jaar uitgegroeid van een pop-up naar een initiatief met straks drie restaurants, een kookboek Instock Cooking en ons eigen Pieper Bier. Inmiddels hebben we bijna 200.000 kilo eten gered: op naar een miljoen kilo! Tegelijkertijd hopen we dat jij mee doet met onze missie: door thuis of op je werk minder te verspillen of misschien wel door een eigen initiatief te starten. Want onze grondstoffen worden steeds schaarser: laten we daar zuinig op zijn en van ons eten genieten in plaats van te verspillen!