nacho's

Het verhaal achter onze nieuwe borrelfavoriet: chipotle nacho’s

Freke van Nimwegen Mede-oprichter
15 maart 2018
Borreltijd = Nachotijd

Ding ding ding, borreltijd! Wat past daar beter bij dan een schaal rijkgevulde nacho’s? Juist, een schaal met geredde rijkgevulde nacho’s! Maar hoe dan? Want het gehakt, wat in de nacho’s gebruikt wordt, mag toch helemaal niet gebruikt worden wanneer het over de datum is? Dat klopt! Wij krijgen vaak de vraag of wij koken met producten die over de datum zijn, maar dat is niet zo. Ook wij moeten ons houden aan de eisen van de Voedsel en Warenwet. Daarom leggen wij je piekfijn uit hoe wij aan ons gehakt én andere ingrediënten komen.

nacho's

 

 Het dilemma van de vleesindustrie

Voor supermarkten is het belangrijk om genoeg vlees op voorraad te hebben, zodat klanten niet teleurgesteld worden met een leeg schap. Voor een distributiecentrum is het moeilijk te voorspellen hoeveel vlees supermarkten bij hen bestellen. Dit wisselt iedere dag; het ligt heel erg aan de vraag van de consument. Daarnaast vinden supermarkten het heel belangrijk dat het vlees nog een lange houdbaarheidsdatum heeft. Logisch, want dan zijn zij er zekerder van dat het daadwerkelijk verkocht wordt en zij niks hoeven weg te gooien. Probleem: distributiecentra blijven zitten met vlees wat nog een houdbaarheid heeft van een hele week, met het gevolg dat dit goede vlees verspild wordt, aiii!

nacho's

 

Instock to the rescue!

Weggooien, daar houden wij niet van. Daarom redden wij het vlees bij distributiecentra. Leuk feitje; het vlees bij Instock is vaak nog verser dan wanneer je het in de winkel koopt, omdat het van het distributiecentrum direct naar Instock gaat. Het gehakt wordt in de keuken voor enkele seconden in vuur en vlam gezet, waardoor het een heerlijke vuursmaak krijgt. De andere groenten voor de nacho’s zijn ook gerescued: zoals de jalapeño’s, maar ook verschillende soorten groenten voor de chipotle saus. Deze rode saus heeft een rokerige, pittige smaak met zoete aroma’s en is huisgemaakt door een van onze chefs. 

nacho's

 

Avocado’s

Je hebt je vast wel eens schuldig gemaakt aan het knijpen in avocado’s. Hierdoor komen er deuken in onze groene vrienden en vindt niemand ze meer aantrekkelijk. Gelukkig krijgen deze een warm onderkomen bij Instock, waar er een kleurrijke guacamole van gemaakt wordt. Hoezee!

Psst, de Chipotle Nacho’s zijn heerlijk in combinatie met een Pieper- of Bammetjes Biertje (gemaakt van geredde aardappelen en bammetjes).