Masterclass Instock Cooking with Chef Tiziano

Masterclass Instock Cooking

conserveren kun je leren!

Onder het mom “conserveren kun je leren” organiseren wij masterclasses waar we de tips & tricks delen uit ons kookboek Instock Cooking. Hierbij ga je leren experimenteren met je voorraad: niet alleen leuk maar ook nog eens beter voor het milieu én voordeliger. Win win! Onze Chefs nemen je deze middag mee in diverse creatieve sessies waarbij je ruikt en proeft van de meest heerlijke smaakcombinaties. We hebben de conserveertechnieken uit het kookboek verdeeld onder twee soorten Masterclasses. De Masterclasses vinden plaats in de Stockroom van Instock Amsterdam. Check onze evenementen pagina voor data en informatie per Masterclass.

 

masterclass-instock-cooking-inmaken-fermenteren-vriezen

#1 Masterclass Instock Cooking: inmaken & fermenteren

Bij deze Masterclass gaan we dieper in op de conserveertechnieken inmaken in zoet, inmaken in zoetzuur en fermenteren. Inmaken in zoet en zoetzuur iets wat al heel lang gedaan werd door onze voorouders. Inmaken in zoet betekent meestal het maken van jam. Bij inmaken in zoetzuur denken veel mensen meteen aan augurken, maar kunt zo veel meer met inmaken in zoetzuur! Je kunt van alles inmaken: van bloemkool en komkommer tot wortel en aardappels. Fermenteren is een conserveertechniek die zonder dat je het weet in allerlei product is verwerkt. Zo is kaas, bier, koffie, kimchi en ketchup allemaal gefermenteerd.


 

masterclass-instock-cooking-pekelen-roken-drogen-konfijten-in-vet

#2 Masterclass Instock Cooking: pekelen, roken, drogen en konfijten in vet

Bij deze Masterclass gaan we dieper in op de conserveertechnieken pekelen, roken, drogen en konfijten in vet. Pekelen werd vroeger al veel gedaan voor de scheepsvaart, door producten in te leggen met zout werder ze langer houdbaar en gaf je ze een lekkere zoute smaak mee. Roken is een oude Nederlandse techniek die niet zozeer veel converseert, maar vooral ook een heerlijke smaak meegeeft. Goed gedroogde producten blijven ook heel lang goed. Konfijten in vet wordt veel gedaan met vlees, maar voor de veggies hebben we ook een methode met aardappelen!


 

DATA EN TICKETS

 


 


 

Instock CookingInstock Cooking kookboek

De Masterclasses zijn gebaseerd op het kookboek Instock Cooking. Zonder dat je erbij stilstaat, gooien we per persoon 41 kilo eten per jaar in de afvalbak. Het kookboek Instock Cooking laat zien hoe je van overgebleven producten juist iets unieks creëert. Eeuwenoude conserveringstechnieken leggen we op een toegankelijke manier uit. Denk aan inmaken in zoetzuur, inmaken in zoet, fermenteren, drogen, invriezen, pekelen, konfijten en roken. Als je een ticket aanschaft voor Masterclass Instock Cooking kun je korting krijgen op het kookboek Instock Cooking!