Brandpunt

Instock als ‘Rolmodel tegen de voedselverspilling’ bij Brandpunt

1 juni 2018

Instock als ‘Rolmodel tegen de voedselverspilling’ bij Brandpunt

Elke dag gooien we ontelbare kilo’s eten weg. Daarom gaat Liesbeth Staats van Brandpunt Plus op zoek naar oplossingen om voedselverspilling tegen te gaan. Daarvoor bracht ze een bezoekje aan Instock, om met Lucas, onze head chef, mee te kijken in de keuken. Ze staat versteld hoeveel bruikbaar voedsel wordt verspild. Toine Timmermans, programmamanager duurzame voedselketens aan de Wageningen University, legt haar uit waarom voedselverspilling zo’n gigantisch probleem is.

Maar.. hoe krijg je de bevolking zover om minder voedsel te verspillen? In Denemarken weten ze hoe je dat doet. Liesbeth ging naar Kopenhagen om te kijken wat Nederland van de Denen kan leren. Benieuwd hoe Selina Juul, de grondlegger van Stop Wasting Food, heel Denemarken enthousiast maakt om geen voedsel meer te verspillen? Bekijk dan hier de hele aflevering!